Home » D:News » NASA oferă publicului şansa de a explora virtual suprafaţa planetei Mercur, graţie unui nou proiect

NASA oferă publicului şansa de a explora virtual suprafaţa planetei Mercur, graţie unui nou proiect

NASA oferă publicului şansa de a explora virtual suprafaţa planetei Mercur, graţie unui nou proiect
Publicat: 29.11.2012
MESSENGER (MErcury Surface, Space ENvironment, GEochemistry and Ranging) este prima navetă din istorie care a reuşit să orbiteze planeta Mercur. Din 18 martie 2011, ziua în care naveta a intrat în premieră pe orbita planetei Mercur, până pe 17 martie 2012, această navetă a fotografiat de 88.000 de ori suprafaţa acestei planete.

Aceste imagini detaliate permit oamenilor de ştiinţă să exploreze virtual terenul planetei celei mai apropiate de Soare. Acum, specialiştii de la NASA oferă tuturor persoanelor pasionate de explorarea spaţială şansa de a vizita virtual planeta Mercur, graţie unui nou site ce cuprinde toate fotografiile realizate de naveta MESSENGER. 

Pagina de web Messenger permite vizualizarea în detaliu a planetei Mercur, oferind totodată texte explicative şi o hartă ce cuprinde 99% din suprafaţa corpului ceresc.

Printre obiectivele ce pot vizitate virtual se numără giganticul crater Caloris („fierbinte” în limba latină) şi craterele polare, unde cercetătorii bănuiesc că s-ar putea afla apă sub formă de gheaţă.

De asemenea, pot fi observate câteva depresiuni ciudate, acoperite cu materiale reflectorizante pentru care oamenii de ştiinţă nu au încă o explicaţie. „Nu ştiam că aşa ceva există pe Mercur până când Messenger a devenit prima navetă care a vizitat-o, în 2011. Nu am găsit niciun crater deasupra lor, ceea ce sugerează că este vorba de formaţiuni foarte tinere”, a explicat Nancy Chabot, unul dintre cercetătorii care analizează imaginile trimise înapoi spre Terra de Messenger.

„Planeta Mercur încă are multe secrete”, a concluzionat Chabot.

Sursa: Los Angeles Times, Messenger

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase