Home » D:News » S-a confirmat: expunerea la pesticide afectează memoria

S-a confirmat: expunerea la pesticide afectează memoria

S-a confirmat: expunerea la pesticide afectează memoria
Publicat: 05.12.2012
Expunerea chiar şi la niveluri mici de organofosfaţii din pesticide poate afecta creierul, susţin oamenii de ştiinţă.

O analiză a 14 studii diferite a demonstrat că aceste substanţe chimice pot reduce memoria şi abilitatea de a procesa informaţii în mod rapid. Descoperirile realizate de cei de la  University College London şi Open University, aduce cele mia clare dovezi de până acum în ceea ce priveşte modul în care organofosfaţii afectează sănătatea umană. 

Până acum, medici au recunoscut că nivelurile ridicate de substanţe chimice folosite pentru uciderea insectelor conţin ingrediente toxice. Cu toate acestea, subiectul privind cantităţile mici de astfel de substanţe era unul destul de controversat. 

Raportul publicat de curând, în schimb, a examinat rezultatele a 14 studii la care au luat parte 16.000 de indivizi. Folosind analiză statistică, oamenii de ştiinţă au descoperit că nivelul scăzut de substanţe toxice pot avea impact asupra memoriei şi procesării de informaţii, dar nu şi asupra limbajului sau a intelectului în general.

Expuşi în mod regulat la organofosfaţii sunt fermierii care tratează ovinele împotriva paraziţilor externi şi angajaţii companiilor aeriene, pentru că alimentarea aeronavelor se face cu un combustibil ce conţine aceste substanţe. De asemenea, şi veteranii celui de-al doilea Război Mondial au suferit efectele produse de expunerea la pesticide din timpul conflictului. 

„Am realizat propriul nostru studiu asupra fermierilor din UK, iar cei pe care i-am intervievat au spus că le este destul de greu să se angajeze în activităţi care necesită o procesare rapidă. De asemenea, şi cei care lucrează în aviaţia a declarat că le este dificil să memoreze informaţiile de la turnul de control”, a declarat dr. McKenzie Ross, coordonatoarea studiului. 

Sursa: Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase