Prima pagină D:News

Yu, ţestoasa care poate înota mulţumită unor noi membre artificiale (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 02.13.2013 | ● Vizualizări: 45
Yu probând protezele în 2013     + zoom
Galerie foto (5)

O ţestoasă marină care şi-a pierdut membrele anterioare după ce a fost atacată de un rechin, a primit noi membre artificiale pentru a putea înota.

 

Yu, o femelă de ţestoasă de baga în vârstă de aproximativ 25 de ani şi-a testat cea de-a 27-a pereche de membre anterioare în apele unui acvariu din Japonia. Braţele din cauciuc sunt ataşate unei veste ce îi înveleşte carapacea. Specialiştii au lucrat mult la designul vestei tocmai pentru a împiedica alunecarea ei. 

Creatura, care cântăreşte 96 de kilograme şi are o carapace lungă de 82 de centimetri, a fost prinsă într-o plasă de pescuit şi trimisă la Parcul Acvatic Suma, în anul 2008. 

O treime din membrul drept şi jumătate din cel stâng au fost pierdute în urma a ceea ce pare să fi fost un atac al unui rechin. 

Specialiştii de la acvariu au început să dezvolte membre artificiale pentru ţestoasă la sfârşitul anului 2008. Cu ajutorul acestora, animalul poate înota în voie, singura problemă fiind că noile înotătoare îi permit să aibă doar 60% din viteza atinsă în mod normal. 

Sursa: AFP