Home » D:News » Un lucru nemaivăzut în lumea animală: leul de mare care „simte muzica” (VIDEO)

Un lucru nemaivăzut în lumea animală: leul de mare care „simte muzica” (VIDEO)

Un lucru nemaivăzut în lumea animală: leul de mare care „simte muzica” (VIDEO)
Publicat: 02.04.2013
Cercetătorii de la Universitatea din California, Santa Cruz, au reuşit să dreseze cu succes un leu de mare astfel încât să dea din cap în ritmul muzicii. Studiul are potenţialul de a schimba modul în care înţelegem capacitatea fiinţelor de a ţine ritmul.

Iniţial se credea că doar animalele capabile de mimetism vocal – precum cocoşii şi peruşii – pot fi învăţaţi să ţină ritmul. 

Cu toate acestea, o femelă de leu de mare numită Ronan a reuşit să se încadreze în grupul fiinţelor care ţin ritmul respectând cele trei criterii: „un răspuns comportamental care nu reproduce stimuli, transferul performanţei către o gamă de noi tempouri şi antrenarea pe baza unor stimuli muzicali complecşi”. 

După ce Ronan a înţeles cum merg lucrurile, ea a fost capabilă să înveţe cântece noi la diferite viteze. Astfel, Ronan este primul mamifer non-uman care poate ţine ritmul unei melodii. 

„Ideea este că leul nostru de mare se pricepe foarte bine la ţinut ritmul melodiei”, a declarat coordonatorul studiului Peter Cook. 

Sursa: The Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase