Home » D:News » Cea mai simplă armă împotriva cancerului de prostată: consumul unui aliment ieftin şi gustos

Cea mai simplă armă împotriva cancerului de prostată: consumul unui aliment ieftin şi gustos

Cea mai simplă armă împotriva cancerului de prostată: consumul unui aliment ieftin şi gustos
Publicat: 18.04.2013
Morcovii sunt noile arme folosite în războiul împotriva cancerului de prostată, susţin oamenii de ştiinţă.

Un nou studiu coordonat de profesorul Norman Maitland, de la Universitatea din York, susţine că dieta bogată în vitamina A ar putea fi cheia pentru combaterea acestei boli. Mai exact, se pare că morcovii fac ca acest tip de cancer să fie mai uşor de tratat. 

Cercetătorii au descoperit că acidul retionic, o substanţă chimică compusă din vitamina A, poate reduce capacitatea cancerului de a invada ţesuturile sănătoase din jurul său.

Vitamina A se poate găsi în alimente precum morcovii, cartofii dulci şi legume cu frunze verzi. 

„În cazul în care cancerul este limitat doar în zona prostatei el este mult mai tratabil prin medicina convenţională. În acest caz, vorbim mai mult de prevenire şi nu de vindecare, însă este posibil ca regimul să stopeze răspândirea cancerului”, este de părere prof. Maitland. 

„Am constatat că anumite gene gemene sunt dezactivate în cazul celulelor stem maligne ale cancerului din prostată. Atunci când le activăm folosind acidul retenoic, cancerul devine mai puţin agresiv”, a explicat acesta. 

„Este cunoscut faptul că nivelul scăzut de vitamina A din sânge este asociat cu cancerul de prostată, dar nimeni nu ştia mecanismul care este implicat în proces. Această descoperire este foarte captivantă pentru că leagă un element din dietă de prevenirea cancerului de prostată”, a încheiat Norman Maitland. 

Sursa: Daily Mail
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase