Home » D:News » Maşina anti-alergică ajută persoanele sensibile să depăşească mai uşor „sezonul polenului”

Maşina anti-alergică ajută persoanele sensibile să depăşească mai uşor „sezonul polenului”

Publicat: 18.04.2013
Maşina anti-alergică ajută persoanele sensibile să depăşească mai uşor „sezonul polenului”
Frecvenţa alergiilor a crescut în ultimii 30 de ani, iar uneori cifrele sunt de-a dreptul alarmante: în SUA, de pildă, aproape jumătate dintre americani sunt sensibili la unul sau mai mulţi alergeni. În aceste condiţii, o renumită companie producătoare de automobile a avut ideea de a proiecta o maşină „prietenoasă” pentru persoanele alergice.

”Sezonul polenului pare să începă mai devreme, în cazul anumitor polenuri pare să dureze mai mult şi observăm că, pentru anumiţi alergeni, nivelurile maxime au crescut”, spune dr. Nathanael Horne, alergolog la St. Luke’s-Roosevelt Hospital din New York. „Dacă această tendinţă se menţine, atunci anul acesta va fi mai dificil decât anul trecut.”

Din acest motiv, compania Ford a decis să facă la maşinile produse de ea anuimitre schimbări care să îi ajute pe consumatori să depăşească mai uşor neplăcerile în „sezonul alergiilor”.

Inginerii companiei au selectat câteva modele de maşini Ford şi au verificat prezenţa alergenilor în peste 100 de zone care sunt atinse foarte frecvent – precum volanul, scaunele şi mânerele.

În urma rezutatelor testelor, s-a renunţat la utilizarea, la aceste modele, a anumitor alergeni de contact, precum latexul, cromul şi nichelul, o măsurtă care, după cum afirmă dr. Horne, va ajuta la reducerea reacţiilor alergice pe care le au unii oameni la contactul cu aceste materiale şi care se manifestă prin iritaţii ale pielii, mâncărimi, uneori chiar apariţia de băşici pe piele.

În maşini au fost, de asemenea, instalate filtre speciale de aer pentru a împiedica diversele particule să ajungă în interiorul vehiculului, ceea ce reduce puseele alergice respiratorii.

Prin intermediul unui smartphone, conectat la sistemul  special SYNC AppLink cu care  este echipată maşina, consumatorii pot avea aces la informaţii despre alergeni şi alţi factori care influenţează săntatea; sistemul activat de voce oferă date despre concentraţia de polen din aer şi nivelurile de risc în ceea ce priveşte astmul, răcelile, gripa şi radiaţiile ultraviolete.

În aşteptarea posibilităţii de a achiziţiona o nouă maşină, dotată cu sisteme de combatere a alergiilor, dr. Horne recomandă persoanelor sensibile câteva măsuri simple de prevenire a neplăcerilor ce apr în sezonmul alergiilor, care tocmai a început: „Staţi în casă, ţineţi geamurile închise, folosiţi sistemul de aer condiţionat în locul aerisirii prin ferestre şi ulşi, faceţi un duş la sfârşitul zilei şi clătiţi-vă ochii şi nasul cu ser fiziologic.”

Sursa: FOXNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase