Home » D:News » Cel mai simplu lucru pe care poţi să îl faci pentru a reduce consumul de alimente nesănătoase

Cel mai simplu lucru pe care poţi să îl faci pentru a reduce consumul de alimente nesănătoase

Autor: Maria Olaru 05.08.2013
Cel mai simplu lucru pe care poţi să îl faci pentru a reduce consumul de alimente nesănătoase
Specialiştii ne sfătuiesc să luăm masa înainte de a merge la cumpărături pentru că astfel ne putem reduce consumul de alimente bogate în calorii.

Un nou studiu a scos la iveală faptul că oamenii care iau o gustare înainte de a merge la cumpărături după de-ale gurii, au tendinţa de a achiziţiona mai puţine produse. 

„Chiar şi postitul pe termen scurt îi poate determina pe oameni să ia decizii nesănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia. Nu mergeţi la cumpărături atunci când vă este foame şi când nu aveţi lista cu alimentele necesare, deoarece veţi cumpăra tot felul de alimente de tip junk food”, a declarat Amy Yaroch, de la Gretchen Swanson Center for Nutrition din Omaha, Nebraska.

Într-un magazin alimentar simulat, participanţii au dorit să achiziţioneze mai multe alimente de tip junk food atunci când erau înfometaţi. În medie, atât participanţii cărora le era foame, cât şi cei sătui au cumpărat 8 alimente sărace în calorii, printre care s-au numărat lactatele, carnea şi gustările. În plus, participanţii înfometaţi au achiziţionat 6 produse bogate în calorii, comparativ u doar 4 astfel de produse ce au fost cumpărate de subiecţii sătui. 

Constatările au fost susţinute şi de „un studiu de teren” realizat în magazinele alimentare adevărate. Cu cât ora la care oamenii fac cumpărături este mai înaintată, cu atât ei au tendinţa de a achiziţiona produse mai puţin sănătoase, a scos la iveală studiul de teren. Acest fenomen ar putea avea legătură cu foamea şi cu cina ce urmează. 

Sursa: Business Insider