Home » D:News » O fosilă preistorică, cu cleşti în formă de foarfecă, a fost botezată cu numele lui Johnny Depp

O fosilă preistorică, cu cleşti în formă de foarfecă, a fost botezată cu numele lui Johnny Depp

Publicat: 17.05.2013
O fosilă marină veche de 500 de milioane de ani, înzestrată cu o pereche impresionantă de cleşti în formă de foarfecă, a primit numele actorului american Johnny Depp, în onoarea personajului Edward Scissorhands interpretat de starul hollywoodian în filmul omonim regizat de Tim Burton.

„Kooteninchela deppi”, un strămoş îndepărtat al langustelor şi al scorpionilor care trăia în apele puţin adânci din largul actualei provincii canadiene Columbia britanică, a fost identificat de un cercetător britanic, mare admirator al actorului Johnny Depp.

Atunci când am văzut perechea de cleşti la fosilele acestei specii, nu am putut să nu mă gândesc la Edward Mâini-de-foarfece (Edward Scissorhands, în limba engleză). Chiar numele de «Kooteninchela» face referire la acest film, pentru că «chela» este un termen latin pentru «cleşti» sau «foarfece»”, a declarat savantul care a descoperit fosila, David Legg, de la Imperial College din Londra.

David Legg crede că exemplarele din specia Kooteninchela deppi aveau aptitudini de vânător sau erau necrofage, întrucât cleştii lor mari, prevăzuţi cu spini lungi, le permiteau să îşi captureze prada sau să exploreze fundul mării în căutarea micilor vieţuitoare cu care se hrăneau.

Aceste animale nu aveau însă dimensiuni mari, trupurile lor măsurând în lungime doar patru centimetri în medie.

Kooteninchela deppi aparţine unui grup de artropode denumit Megacheira – „mâini mari”, în greaca veche – din care au apărut ulterior scorpionii, miriapodele, insectele şi crabii din zilele noastre.

Surse: Mediafax, Imperial College London

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase