Home » D:News » Care este destinaţia turistică numărul unu în 2013? (GALERIE FOTO)

Care este destinaţia turistică numărul unu în 2013? (GALERIE FOTO)

Publicat: 04.06.2013
Tot mai mulţi oameni îşi fac bagajele şi se îmbarcă în avioane cu destinaţia Thailanda. Bangkok, capitala Thailandei este cel mai vizitat oraş de turiştii din întreaga lumea, potrivit Global Destination Cities Index publicat de MasterCard.

Anul acesta, Bangkokul a surclasat capitala londoneză, destinaţia numărul unu din 2012, cu mai puţin de un procent. 

Unul dintre motivele care explică succesul Bangkokului este acela că turismul din Asia de Sud-Est a devenit foarte popular în rândul oamenilor din pătura superioară a clasei mijlocii. Unsprezece din cele douăsprezece oraşe care au înregistrat cea mai mare creştere în ceea ce priveşte „conectivitatea aeriană” – măsură ce cuprinde numărul de conexiuni aeriene cu alte oraşe şi numărul de zboruri ale fiecărei conexiuni – sunt localizate la est şi sud de Istanbul, ceea ce reflectă dezvoltarea Asiei şi importanţa ei în ceea ce priveşte destinaţiile de afaceri. 

Wat Pho, Bangkok, Thailanda    (Foto: Shutterstock.com)Wat Pho, Bangkok, Thailanda

Se preconizează că în acest an, în Bangkok vor veni 15,96 milioane de vizitatori şi este pentru prima dată când un oraş din Asia se află în topul Global Destinations Cities Index. Următoarele în acest top, anul acesta, vor fi Londra cu 15,96 milioane de turişti şi Parisul cu 13,92 milioane. 

Wat Thai, Bangkok, Thailanda    (Foto: Shutterstock.com)Wat Thai, Bangkok, Thailanda

Cu toate acestea, în timp ce Bangkokul se mândreşte cu noul titlu, în partea cealaltă a lumii, New York-ul va încasa cei mai mulţi bani de la turişti, chiar dacă va cu 4.46 milioane de turişti mai puţin. Mai exact, se estimează că în 2013, turiştii care merg în Big Apple vor cheltui 18,6 miliarde de dolari. 

Wat Arun, Bangkok, Thailanda    (Foto: Shutterstock.com)Wat Arun, Bangkok, Thailanda

Între timp, Tokyo îşi păstrează reputaţia pentru cel mai scump oraş din lume, având în vedere că, în medie, un turist cheltuieşte aici aproximativ 2.200 de dolari. 

Wat Pho, Bangkok, Thailanda    (Foto: Shutterstock.com)Wat Pho, Bangkok, Thailanda

Wat Phra Kaew    (Foto: Shutterstock.com)Wat Phra Kaew

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase