Prima pagină D:News

Telefonul mobil - o colecţie de microbi? O inovaţie promite să rezolve problema

Redactia Descopera.ro | 07.08.2013 | ● Vizualizări: 238
Un tratament anti-reflex deosebit de eficient, dezvoltat de Corning, va permite o vizualizare mult mai bună în condiţiiile utilizării ecranului în aer liber.     + zoom
Galerie foto (1)

Telefonul mobil este, se ştie, unul dintre cele mai murdare obiecte cu care avem de-a face în viaţa de zi cu zi. Acum însă, Corning, compania care fabrică Gorilla Glass, lucrează la un nou ecran anti-reflex, care, pe lângă calităţi optice deosebite, va avea şi capacitatea de se dezinfecta singur.

Ecranul va fi realizat din aceeaşi sticlă care este utlizată şi pentru fabricarea fibrelor optice, un material care este de 30 de ori mai transparent decât apa pură. Ecranul este foarte rezistent şi are, graţie unui tratament special, proprietăţi anti-reflex, care permit o vizualizare mult mai bună când este utilizat afară. (Cercul transparent din mijlocul plăcii de sticlă este suprafaţa pe care a fost aplicat noul tratament anti-reflex.)

În plus, incorporează un sistem anti-microbian destinat să cureţe ecranul de germenii potenţial infecţioşi, care se acumulează în număr mare pe aceste dispozitive, făcând din ele ceva mai murdar chiar decât toaletele, în unele cazuri. Un strat special care acoperă ecranul distruge virusurile şi bacteriile în mai puţin de două ore, arată testele de laborator.

Corning nu a anunţat data precisă a lansării noii tehnologii, dar a menţionat că dezvoltarea produsului ar mai putea dura aproximativ 2 ani.Sursa: Discovery News

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI