Home » D:News » De ce poartă femeile genţi scumpe? Mesajul pe care îl transmit acestea celor din jur

De ce poartă femeile genţi scumpe? Mesajul pe care îl transmit acestea celor din jur

De ce poartă femeile genţi scumpe? Mesajul pe care îl transmit acestea celor din jur
Publicat: 26.07.2013
Rezultatele unui nou studiu arată că pe lângă faptul că genţile sunt un simbol al statutului, dacă sunt create de designeri renumiţi ele transmit un mesaj clar pentru celelalte femei din jurul posesoarelor.

Oamenii de ştiinţă care studiază ceea ce cumpără şi de ce cumpără femeile au constatat că genţile scumpe trimit un mesaj foarte distinct şi anume: „Stai departe de bărbatul meu!”. Aşadar, cercetătorii de la Universitatea din Minnesota susţin că puterea unei poşete se extinde cu mult peste un fashion statement. 

Mai exact, geanta poate acţiona ca un fel de scut de apărare care o protejează pe posesoare împotriva altor femei care i-ar putea ameninţa relaţia cu partenerul. 

Terapeutul Jane Greer a analizat studiul şi a concluzionat că femeia care poartă accesorii de lux este perceputp ca având un partener mai devotat, în comparaţie cu alte femei. Ca urmare a acestui lucru, femeile sunt mult mai puţin tentate de a flirta cu partenerul femeii cu geantă scumpă. 

„Este ca şi cum trimiţi un mesaj: «Eu am bunurile scumpe şi nu poţi concura cu mine»”, a explicat dr. Greer. 

În timpul studiului, oamenii de ştiinţă au realizat mai multe experimente la care au luat parte mai bine de 600 de femei. 

În unul dintre aceste experimente, specialiştii le-au determinat pe unele dintre participante să devină geloase, în timp ce altele au acţionat ca un grup de control. Ulterior, oamenii de ştiinţă le-au cerut tuturor participantelor să deseneze un logo al unui designer pe câte o geantă. Femeile cărora nu li se indusese sentimentul de gelozie au desenat simboluri de dimensiuni mici, în timp ce participantele care deveniseră geloase şi nesigure desenaseră logouri de două ori mai mari. 

Sursa: CBS

 

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase