Home » D:News » Nu doar bărbaţii îşi etalează muşchii, ci şi masculii de cangur

Nu doar bărbaţii îşi etalează muşchii, ci şi masculii de cangur

Nu doar bărbaţii îşi etalează muşchii, ci şi masculii de cangur
Publicat: 29.07.2013
Bărbaţilor le place să îşi arate muşchii bine lucraţi la sală, iar asta o ştiu în special femeile în faţa cărora se etalează aceştia. Cu toate acestea, se pare că acest tip de comportament nu este specific doar masculilor umani. Potrivit oamenilor de ştiinţă, cangurii au tendinţa de a-şi arăta muşchii braţelor pentru a atrage partenere.

La fel ca bărbaţii, cangurii de sex masculin îşi folosesc braţele în lupta contra rivalilor.   Ca urmare a acestei constatări, oamenii de ştiinţă au vrut să afle dacă masculii cu braţe mai mari sunt preferaţi de femele. În urma monitorizării, s-a constatat că aşa este: masculii cu braţele mai musculare sunt preferaţi de femele. 

Rod Wells, un expert în studierea cangurilor, este de părere că bicepşii proeminenţi ar putea indica „un mai mare avantaj fie prin faptul că femele găsesc masculii cu braţele proeminente mai atrăgători, fie prin faptul că astfel de masculi au suficientă putere pentru a domina orice femelă”. Cu alte cuvinte, cangurii par să se mândrească cu muşchii lor în faţa femelelor pe care le curtează. 

Oamenii care sunt familiarizaţi cu aceste animale nu sunt impresionaţi de constatare, având în vedere că, de ceva timp, animalul este simbolul puterii. Din 1891, Forţele Aeriene Regale Australiene folosesc ca simbol un cangur care boxează. Mai mult, a existat o scurtă perioadă în istorie când cangurii şi oamenii erau introduşi în ringul de box pentru a se lupta. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase