Home » D:News » Idee ingenioasă: cum transformi telefonul într-un un ceas deşteptător pe care nu-l poţi păcăli

Idee ingenioasă: cum transformi telefonul într-un un ceas deşteptător pe care nu-l poţi păcăli

Publicat: 29.07.2013
Ricky Ho nu este o persoană căreia să-i placă dimineţile. După ce ani la rândul s-a chinuit să se dea jos din pat dimineaţa înainte de ora 10 – recurgând chiar şi la un dispozitiv care îi zguduia patul – el a avut o revelaţie: „dat fiind că cea mai dificilă parte a trezirii este ridicatul în picioare, de ce să nu creez o alarmă care să nu se oprească din a face zgomot până când nu faci câţiva paşi?”.

„Am dorit să creez ceva care să-mi rezolve propria problemă. Eram în pat într-o dimineaţă şi mă gândeam «Of, Doamne, nu mă pot da jos din pat»”, relatează Ho. Noua sa aplicaţie, Walk Up! Alarm Clock, doreşte să rezolve această problemă. Aplicaţia pentru iPhone şi iPad costă 0,99$ şi foloseşte accelerometrele existente în aceste dispozitive pentru a monitoriza mişcările utilizatorilor. Astfel, alarma continuă să facă zgomot până când posesorii dispozitivelor fac cel puţin 10 paşi (distanţa poate fi mărită până la 100 de paşi). Deoarece aplicaţia detectează mişcarea în toate direcţiile, alarma poate detecta dacă utilizatorul încearcă să trişeze prin scuturarea telefonului în loc să se ridice şi să meargă.

Ho, în vârstă de 31 de ani, a conceput programul alături de fratele său. Deoarece niciunul dintre ei nu are compentenţe tehnice, cei doi au găsit un programator în Ucraina cu ajutorul site-ului eLance şi l-au intervievat prin Skype. Câteva luni mai târziu, aplicaţia Walk Up! Alarm Clock a devenit realitate, iar astăzi este una dintre cele mai descărcate aplicaţii utile din iTunes.

Dacă nu aveţi un iPhone, ci doar un telefon cu Android, nu este o problemă – în Google Play există o aplicaţie similară, intitulată Walk Me Up! Alarm Clock. Aceasta are şi un avantaj faţă de aplicaţia de iOS: este disponibilă gratuit, într-o versiune cu reclame.

Sursa: Time

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase