Home » D:News » Droguri şi alcool: mumiile unor copii incaşi relevă secretele „murdare” ale acestei civilizaţii (Galerie foto)

Droguri şi alcool: mumiile unor copii incaşi relevă secretele „murdare” ale acestei civilizaţii (Galerie foto)

Publicat: 31.07.2013
Corpul ei arată atât de bine încât îşi vine greu să crezi că această fată a murit acum mai bine de 500 de ani. Însă, ceea ce este şi mai impresionant este faptul că oamenii de ştiinţă au reuşit să afle secretele decesului ei, după ce i-au analizat părul.

Tânăra, în vârstă de 13 ani a primit o doză mare de alcool şi frunze de coca, care stau la baza cocainei, înainte de a fi lăsată să moară la o altitudine mare în Munţii Anzi, în timpul unui ritual de sacrificiu. 

Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual    (Foto: Dr Johan Reinhard)Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual

Cunoscută sub numele de Fecioara de gheaţă, tânăra este una dintre cei trei copii găsiţi în mormintele de piatră de pe un munte din Argentina. Fata, cea mai mare dintre cei trei, a fost găsită stând cu picioarele încrucişate, cu capul aplecat în faţă şi cu mâinile în poală.

Părul împletit îi fusese decorat cu pene, iar oamenii de ştiinţă au descoperit frunze de coca atât între dinţii ei şi cât şi în spatele obrajilor. 

Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual    (Foto: Dr Johan Reinhard)Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual

Copiii au fost descoperiţi în 1999, iar specialiştii cred că ei au fost sacrificaţi în timpul unei ceremonii numite capacocha, un ritual folosit pentru a stârni frica. 

După ce au analizat fire din părul copiilor, care încă mai conţinea „amprente” ale dietelor lor, oamenii de ştiinţă au constatat că acestora li s-au administrat droguri şi alcool în ultimele luni din viaţă pentru a putea fi stăpâniţi. Cantităţile de droguri administrate tinerei de 13 ani au fost semnificative, spun specialiştii, probabil din cauză că aceasta opunea mai multă rezistenţă. 

Analiza chimică a fost realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Bradford care au declarat că frunzele de coca, care eliberează stimulente uşoare atunci când sunt mestecate, ar fi ajutat-o pe copilă să facă faţă altitudinii. 

Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual    (Foto: Dr Johan Reinhard)Fecioara de gheaţă, tânăra incaşă sacrificată în timpul unui ritual

Chicha, o băutură alcoolică creată din porumb fermentat, pare să o fi ajutat pe tânără să suporte frigul. Totodată, băutura i-ar fi grăbit fetei moartea, determinând-o să se oprească din tremurat. 

Nu există dovezi care să indice că fata, cunoscută sub numele de Llullaillaco Maiden, nume dat după muntele unde a fost găsită, ar fi fost ucisă brutal. În schimb, se presupune că ea decedat din cauza expunerii la mediu, la frig şi vânt. De asemenea, se pare că preoţii au aşteptat ca ea să fie inconştientă înainte de a o pune în camera mortuară. 

Un alt copil sacrificat în timpul ritualului    (Foto: Dr Johan Reinhard)Un alt copil sacrificat în timpul ritualului

„Credem că Fecioara a fost selectată pentru sacrificiu cu 12 luni înainte de a muri, timp în care tratamentul ei a fost schimbat, corespunzând cu creşterea bruscă a consumului de coca. Atunci probabil că a început să fie implicată într-o serie de ritualuri care presupuneau consumul de coca şi alcool. Ambele substanţe erau controlate, fiind considerate produse pentru elită. Faptul că ei i s-a administrat o doză mai mare de coca şi alcool, comparativ cu restul copiilor, sugerează că a existat o nevoie mai mare ca ea să fie sedată în ultimele săptămâni din viaţă”, a explicat dr. Andrew Wilson. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase