Home » D:News » Cea mai mare imagine a oraşului Tokyo oferă detalii inimaginabile (FOTO INTERACTIV)

Cea mai mare imagine a oraşului Tokyo oferă detalii inimaginabile (FOTO INTERACTIV)

Publicat: 01.08.2013
Fotograful Jeffrey Martin a avut nevoie de 4 zile de fotografiat şi de patru luni de editare pentru a crea această panoramă interactivă. Cu o lăţime de 600.000 de pixel, dacă ar fi printată, fotografia ar avea 50 de metri lăţime şi 100 de metri lungime.

Martin susţine că realizarea imaginilor de dimensiuni atât de mari a avut ca scop extinderea limitelor percepţiei umane, ceea ce el numeşte „aspectul transuman” al imaginii. 

„Ideea este să formăm o panoramă care să ne extindă simţurile dincolo de ceea ce putem trăi individual. Această imagine vă arată mult mai multe decât aţi putea vedea în realitate. Chiar dacă aţi fi în Tokyo Tower, cu un binoclu sau un telescop, această imagine tot v-ar arăta mai multe decât aţi putea vedea”, a declarat Martin. 

Fondator al 360Cities.net, Martin a mai creat până acum 10-20 de panorame asemănătoare în ultimul deceniu. Noul proiect, pe care îl puteţi explora mai jos, este compus din 8.000 de fotografii realizate din Tokyo Tower. 

Cea mai mare imagine a oraşului Tokyo oferă detalii inimaginabile (FOTO INTERACTIV)    (Foto: io9)Cea mai mare imagine a oraşului Tokyo oferă detalii inimaginabile (FOTO INTERACTIV)

„Am folosit un Canon SLR şi un obiectiv de 400mm (Canon L f/5.6 ) montat pe un robot Clauss Rodeon, controlat de un laptop, care mi-a permis să mişc camera şi să realizez fotografii în timp ce aceasta se afla în mişcare.  Imaginea are o lăţime de 600.000 de pixeli. Dimensiunea maximă a unei imagini ce poate fi editată în Photoshop este de 300.000 de pixeli în orice dimensiune. Asta înseamnă că pentru a crea o singură imagine dintr-o bucată a fost o adevărată provocare. Imaginea nu a existat niciodată într-un singur fişier. Cu toate acestea, cele două fişiere se potrivesc, astfel încât să poată fi percepute ca o singură imagine.

De asemenea, spaţiul de stocare a fost o provocare. Mai multe iteraţii ale imaginii în curs de procesare ocupau zeci de gigabytes. Variantele finale ale imaginii au fiecare 100GB. 

De asemenea, am avut nevoie şi de mai mult de 1,5 terabytes liberi pentru a procesa ultimele retuşuri ale imaginii.

Computerul pe care l-am folosit avea 192GB de RAM şi totuşi la multe sarcini se bloca”, a declarat  Jeffrey Martin. 

Undeva, în această imagine este surprins un individ care doarme pe jos. În cazul în care vreţi să îl vedeţi ar trebui să vă grăbiţi să îl căutaţi, pentru că Martin a declarat că s-ar putea să îl blureze în curând. „Nu vreau să îl stingheresc pe bietul tip. Până la urmă, omul are dreptul de a dormi pe jos fără ca toată lumea de pe internet să râdă de el. ”

Sursa: io9

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase