Home » D:News » Delfinii continuă să ne uimească: studiile arată că ei sunt adevăraţi maeştrii ai imitaţiei (VIDEO)

Delfinii continuă să ne uimească: studiile arată că ei sunt adevăraţi maeştrii ai imitaţiei (VIDEO)

Delfinii continuă să ne uimească: studiile arată că ei sunt adevăraţi maeştrii ai imitaţiei (VIDEO)
Publicat: 10.08.2013
Spunem că un câine este cel mai bun prieten al omului, însă delfinii pot imita mişcările umane chiar şi atunci când au ochii acoperiţi.

Atunci când un delfin are ochii acoperiţi, el îşi poate folosi alte simţuri pentru a identifica şi mima mişcările umane. 

Dr. Kelly Jaakkola susţine că atunci când un delfin bot gros, pe numele lui Tanner, este legat la ochi, el poate imita acţiunile antrenorului folosindu-se de ecolocaţie.

Delfinul a avut ochii acoperiţi, iar instructorii i-au cerut să imite mişcările unuia dintre ei. Când Tanner a constatat că nu poate vedea ce face antrenorul, el a schimbat strategia şi şi-a folosit ecolocaţia. El a reuşit să imite mişcările omului ascultând ecoul şi interpretând sunetele produse de antrenor.

Studiul realizat de oamenii de ştiinţă de la Dolphin Research Centre din Arhipelagul Florida Keys şi a studiat comportamentul delfinilor atunci când aceştia au ochii acoperiţi. 

Potrivit oamenilor de ştiinţă, tocmai această decizie a delfinului de a se baza pe ecolocaţie şi nu pe văz reprezintă capacitatea animalului de a rezolva probleme. 

Janet Mann, profesor de biologie în cadrul Universităţii Georgetown, susţine că rezultatele nu sunt surprinzătoare, ele fiind des întâlnite la delfinii din ocean.

„Fireşte că folosesc ecolocaţia pentru a obţine mai multe informaţii. În sălbăticie, delfinii sunt nevoiţi să rezolve probleme mai tot timpul”, a declarat aceasta, explicând şi că animalele folosesc ecolocaţia mai ales noaptea. 

În timpul studiului, specialiştii au observat mai multe comportamente ale lui Tanner. MAi exact, fiecare comportament a fost observat de două ori, mai întâi când delfinul îşi putea folosi vederea şi apoi atunci când el avea ochii acoperiţi. În timpul acestor cercetări, specialiştii au înregistrat sunetele de ecolocaţie din apă. 

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase