Home » D:News » Mingea de foc care a luminat cerul nopţii de 20 de ori mai puternic ca Luna (VIDEO)

Mingea de foc care a luminat cerul nopţii de 20 de ori mai puternic ca Luna (VIDEO)

Publicat: 04.09.2013
Mingea de foc care a luminat cerul nopţii de 20 de ori mai puternic ca Luna (VIDEO)
Roca spaţială avea un diametru de aproximativ 60 de centimetri şi cântărea mai bine de 45 de kilograme. Când a intrat în atmosfera Pământului săptămâna trecută, roca a căpătat o strălucire de 20 de ori mai puternică decât a Lunii.

Camerele de luat vederi de la NASA au surprins imagini cu evenimentul ce a avut loc în sud-estul Statelor Unite. În clipul video de mai jos puteţi observa cum meteorul se apropie de Pământ şi explodează într-un fulger extrem de luminos. 

De asemenea, în caz că vă întrebaţi ce este corpul luminos şi fix din stânga imaginii, vă anunţăm că aceea este Luna. 

Meteorul a intrat în atmosfera Pământului miercurea trecută deasupra graniţei dintre Georgia şi Tennessee la ora 11:30 (ora României). Specialistul NASA, Bill Cooke, a declarat că strălucirea foarte puternică a rocii a durat doar 3 secunde. 

Meteorul se deplasa cu aproximativ 90.123 km/h înainte să se rupă în fragmente la o altitudine de 53 de kilometri. Jumătate de secundă mai târziu el s-a fărâmiţat pentru a doua oară. 

Fragmente şi praf provenite din meteor au căzut pe Pământ iar Cooke a declarat că echipa lui încearcă să afle unde au aterizat acestea. 

Oamenii de ştiinţă de la Meteoroid Environment Office din cadrul NASA au monitorizat cerul în căutarea meteorilor folosind 6 camere de luat vederi din sudul Statelor Unite. Din 2008, de când a început cercetarea, acesta pare să fie unul dintre cei mai strălucitori meteori observaţi. 

Sursa: LA Times

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase