Home » D:News » Cartea Recordurilor 2014 – iată care sunt cele mai insolite recorduri din noua ediţie a Guinness Book of World Records (GALERIE FOTO/VIDEO)

Cartea Recordurilor 2014 – iată care sunt cele mai insolite recorduri din noua ediţie a Guinness Book of World Records (GALERIE FOTO/VIDEO)

Publicat: 13.09.2013
Să alergi 100 de metri în pantofi cu toc înalt în mai puţin de 15 secunde, să colecţionezi peste 300 de aspiratoare şi să ai o capră care face skateboard pe o distanţă de 36 de metri se numără printre cele mai insolite recorduri incluse în Guinness Book 2014.

Visul excentricului James Brown, un britanic în vârstă de 33 de ani care dorea să intre în Cartea Recordurilor Guinness, a devenit realitate graţie colecţiei sale impresionante de 322 aspiratoare. Ca o ironie a sorţii, acest tânăr, care a primit primul aparat la vârsta de opt ani, nu este un împătimit al curăţeniei: „Nu-mi place să fac curat”, spune el, pozând cu un „colier” format din furtunuri de aspiratoare în jurul gâtului.

Julia Plecher din Germania s-a remarcat alergând pe distanţa de 100 de metri în 14 secunde şi 531 de miimi, în rochie de seară, dar mai ales purtând pantofi cu toc.

Din categoria animalelor, o capră a reuşit să se menţină, cu mult stoicism, pe o planşă de skateboard timp de 25 de secunde, pe distanţa record de 36 de metri.

Capra pe skateboard.    (AFP PHOTO / GUINNESS WORLD RECORDS)Capra pe skateboard.

Un câine de patru ani, Ozzy, provenind din încrucişarea raselor Border Collie şi Kelpie, şi-a dovedit talentul de echilibrist: a mers pe o coardă lungă de 3,5 metri în 18 secunde şi 22 de sutimi.

Doi contorsionişti au intrat şi ei în Guinness Book în acest an – un indian în vârstă de 12 ani, Rohan Kokane, a mers cu patinele cu rotile la o înălţime de la sol de doar 25 centimetri, pe o distanţă de 10 metri. El a reuşit această performanţă, în plină deplasare, făcând şpagatul şi cu torsul aplecat în faţă, foarte aproape de sol.

O tânără anglo-filipineză, Leilani Franco, înzestrată cu o elasticitate şi o mobilitate ieşite din comun, a reuşit să facă podul şi să meargă astfel, în acea poziţie, continuând să zâmbească, pe o distanţă de 20 de metri, cu viteza record de 10 secunde şi 05 sutimi.

Vehicule extravagante au intrat şi ele în Cartea Recordurilor. Unul dintre ele este cea mai impozantă motocicletă construită vreodată, care are o înălţime de 5,10 metri, o lungime de 10 metri şi o greutate de aproximativ 5 tone. De culoare roşie, construită de italianul Fabio Reggiani, ea este de şase ori mai mare decât o motocicletă obişnuită. Este înzestrată cu doar trei viteze şi nu are marşarier.

Cea mai impozantă motocicletă construită vreodată, care are o înălţime de 5,10 metri, o lungime de 10 metri şi o greutate de aproximativ 5 tone    (AFP PHOTO / GUINNESS WORLD RECORDS / RICHARD BRADBURY)Cea mai impozantă motocicletă construită vreodată, care are o înălţime de 5,10 metri, o lungime de 10 metri şi o greutate de aproximativ 5 tone

Steve Sansweet deţine recordul pentru colecţia sa cu 300.000 de obiecte din universul Star Wars    (AFP PHOTO / GUINNESS WORLD RECORDS)Steve Sansweet deţine recordul pentru colecţia sa cu 300.000 de obiecte din universul Star Wars

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase