Home » D:News » Ciudatele creaturi ale mării: ce este acest „văl” străveziu, lung de 18 metri? (GALERIE FOTO)

Ciudatele creaturi ale mării: ce este acest „văl” străveziu, lung de 18 metri? (GALERIE FOTO)

Publicat: 30.09.2013
Bizara apariţie reprezintă ponta – totalul ouălor depuse într-o “rundă” de reproducere – de către o femelă de peşte-undiţar, de la New England Aquarium, din Boston, SUA. Vălul arată oarecum ca o folie cu bule de aer şi conţine aproximativ 1 milion de ouă.

În natură, masculul eliberează în apă spermatozoizi ce vor fertiliza ouăle; din păcate, această femelă din acvariul din Boston nu are un  partener, aşa că ouăle vor rămâne nefecundate.

Aceşti peşti–undiţari, ce pot atinge 1,5 m în lungime, sunt prădători; trăiesc pe fundul mării, parţial îngropaţi în nisip, şi îşi ademenesc prada cu ajutorul unei prelungiri a pielii ce arată ca un peştişor. Când victima se apropie, peştele-undiţar deschide o gură enormă şi înghite prada. (Peştele care a depus ouăle este vizibil în fotografia de mai sus, în partea de jos a imaginii, şi, mai detaliat, în poza de mai jos.)

Acestă specie de peşte-undiţar face parte dintr-un grup de vertebrate marine cu caracteristici deosebit de interesante, mai ales în ceea ce priveşte comportamantul prădător şi reproducerea.

Sursa: Live Science / Credit foto: New England Aquarium

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase