Home » D:News » Renunţăm la Botox: a fost lansată pastila din plante care promite să reducă semnificativ ridurile

Renunţăm la Botox: a fost lansată pastila din plante care promite să reducă semnificativ ridurile

Maria Olaru 09.30.2013
Renunţăm la Botox: a fost lansată pastila din plante care promite să reducă semnificativ ridurile
O pastilă din plante ar putea reduce ridurile cu 10 procente, spun oamenii de ştiinţă. Mai mult, se pare că aceasta are capacitatea de a reduce semnele îmbătrânirii din colţurile ochilor, numite „labe de gâscă”, determinând corpul să producă mai mult colagen, lucru care face pielea să pară mai tânără.

Oamenii de ştiinţă spun că produsul, care costă lunar aproximativ 35 de dolari (115 lei) este atât de eficient încât ar trebui utilizat ca o alternativă a Botoxului. Recent, ei au studiat eficienţa produsului numit Dove Spa Strength Within într-un studiu ce a implicat 166 de femei cu vârsta medie de 61 de ani. Femeile au fost implicate în două grupuri. Primele au primit o doză mică, cele din al doilea grup au primit o doză mai mare de produs, pe când cele din al treilea grup au primit un placebo. 

După 14 săptămâni, oamenii de ştiinţă au examinat pielea şi ridurile luând mulaje ale „labelor de gâscă” şi analizând mostre mici de ţesut. Adâncimea ridurilor pe care le aveau femeile ce au primit pastila Dove Spa Strength Within (din primul şi al doilea grup) a fost redusă, în medie, cu 10 procente. Desigur, s-a observat şi o diferenţă între aceste două grupuri. Mai exact, participantele care au primit o doză mai mare a tratamentului au înregistrat un nivel mai mare de colagen. 

Studiul, publicat în International Journal of Cosmetic Science, a fost finanţat de Unilever, compania care deţine brandul Dove. 

În caz că vă întrebaţi ce conţine produsul aflat deja pe piaţă, vă spunem noi: izoflavoni din soia, substanţe chimice extrase din plante, antioxidantul licopen, vitamina C, vitamina E şi ulei de peşte bogat în omega-3

Profesorul John Casey susţine că deşi testele au fost realizate pe femei, au existat dovezi care au indicat că pastila funcţionează şi în cazul bărbaţilor. „Studiul a indicat că există o legătură între ingredientele alimentare şi rata îmbătrânirii pielii. Noi am constatat că funcţionează mai bine pe ridurile adânci”, a explicat acesta. 

Atunci când femeile înaintează în vârstă şi ajung la menopauză, nivelul de estrogen scade, iar pielea începe să producă mai puţin colagen, elementul care o ajută să fie fină şi elastică. Majoritatea cremelor care create pentru a lupta împotriva ridurilor acţionează asupra stratului superior al pielii, motiv pentru care ele au doar un efect minim. 

În schimb, oamenii de ştiinţă din spatele acestei noi pastile susţin că ingredientele determină corpul să producă mai mult estrogen, lucru care, la rândul său creşte producţia de colagen. 

Acest lucru duce la reducerea ridurilor adânci şi ajută la prevenirea apariţiei altor riduri. Studii anterioare realizat de acelaşi grup de oameni de ştiinţă au demonstrat că după trei luni, pastila reduce ridurile cu aproximativ o treime. Acest studiu realizat în 2011 a inclus şi el 110 femei. 

Profesorul Casey a mai declarat că până acum, niciun alt produs nu funcţionează în acest mod. „Am folosit ingrediente pe care atât literatura de specialitate, cât şi studiile noastre le-au indicat ca fiind angajate în combaterea cauzei ce duce la îmbătrânirea pielii şi în determinarea celulelor epiteliale îmbătrânite să se comporte ca unele tinere. Am petrecut cinci ani testând ingredientele pe sute de femei şi am descoperit că această combinaţie reduce ridurile adânci în 14 săptămâni. Momentan nu există niciun produs de pe piaţă care să poată face asta”, a încheiat acesta. 

Sursa: Daily Mail