Home » D:News » Tehnica revoluţionară care ne poate scăpa de migrenele cronice presupune implantarea unui dispozitiv în cap (VIDEO)

Tehnica revoluţionară care ne poate scăpa de migrenele cronice presupune implantarea unui dispozitiv în cap (VIDEO)

Tehnica revoluţionară care ne poate scăpa de migrenele cronice presupune implantarea unui dispozitiv în cap (VIDEO)
Publicat: 15.10.2013
Pentru milioane de oameni care suferă de migrene cronice, cercetătorii par să fi găsit o nouă posibilă metodă de tratare.

Oamenii de ştiinţă care au testat pe termen lung un dispozitiv ce se implantează în pacienţi susţin că au obţinut rezultate surprinzătoare care vor veni în ajutorul indivizilor ce suferă des de migrene. 

Printre subiecţii care au luat pare la studiu se numără şi Alice Jowers care a fost împinsă de disperare şi de durerile îngrozitoare provocate de migrene. 

„Simt un junghi mistuitor, ca şi cum cineva ia un vătrai încins şi mi-l împunge prin tâmplă până în ochi”, a explicat femeia în vârstă de 60 de ani. 

Numai America, aproximativ 45 de milioane de oameni suferă de migrene cronice. Pentru mulţi dintre aceştia medicaţia şi psihoterapia nu s-au dovedit a fi eficiente. 

Studiul, realizat pe un eşantion mic de 46 de indivizi se întinde pe mai mulţi ani. Acum 2 ani, lui Jowers şi altor subiecţi li s-a implantat un dispozitiv în craniu. Atunci când pacienţii simt migrenele, ei activează dispozitivul apăsând pe un magnet implantat în zona lombară şi care trimite impulsuri electrice spre o serie de fire conectate la un anumit nerv din creier.  

În prezent, există există utilizări pe termen scurt ale acestei tehnologii, însă acum este pentru prima dată când ea se dovedeşte a fi promiţătoare pentru tratarea migrenelor cronice. Stimularea electrică a nervului reduce intensitatea migrenei medii cu mai bine de 70%, spun oamenii de ştiinţă. 

coordonatorul studiului, dr. Billy Huh susţine că rezultatele au reuşit să schimbe vieţile unora dintre pacienţi. 

„Ceea ce este şi mai important este faptul că aceşti au putut să petreacă timp alături de familie şi să se bucure de viaţă fără a suferi de această boală”, a explicat Huh. 

Totuşi, testele au indicat că tratamentul nu dă rezultate pentru toţi pacienţii şi că pot exista complicaţii. potrivit studiului, se pare că dispozitivul poate cauza infecţii, iar electrozii se pot mişca prin craniu. 

Chiar şi aşa, pentru Jowers şi alţi participanţi pentru care tehnica a dus îmbunătăţiri, orice reducere a durerilor este binevenită. 

Sursa: CBS News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase