Home » D:News » Cercetătorii au o veste proastă pentru femeile care au relaţii de scurtă durată

Cercetătorii au o veste proastă pentru femeile care au relaţii de scurtă durată

Cercetătorii au o veste proastă pentru femeile care au relaţii de scurtă durată
Publicat: 14.11.2013
Femeile au mai puţine şanse de a avea orgasm în timpul actelor sexuale în afara unei relaţii stabile, comparativ cu femeile care au un partner stabil.

În acelaşi timp, oamenii de ştiinţă susţin că femeile femeile tinere sunt la fel de dornice ca bărbaţii să se aventureze în relaţii sexuale fără legături emoţionale. 

„Noţiunea de libertate sexuală, în care atât bărbaţii, cât şi femeile, au acces la sexul fără obligaţii, presupune ca ambii parteneri ar trebui să aibă parte de plăcere. Însă, în realitate, lucrurile nu stau aşa”, a explicat Kim Wallen, profesor de neuroendocrinologie la Universitatea Emory. 

Oamenii de ştiinţă au realizat un studiu la care au luat parte 600 de studenţi. Rezultatele au indicat că femeile aveau de două ori mai multe şanse de a avea orgasm atunci când ele erau implicate în relaţii stabile, decât femeile care alegeau în relaţiile sexuale fără legături emoţionale. 

În mod similar, un studiu realizat pe 24.000 de studenţi de la 21 de universităţi a scos la iveală faptul că 40% dintre femei au avut un orgasm în timpul ultimelor partide de sex fără obligaţii, comparativ cu 80% dintre bărbaţi. 

Specialiştii susţin că într-un cuplu stabil, rata femeilor care au orgasm este mai mare şi că acest lucru se explică prin faptul că în astfel de relaţii sexuale bărbaţilor pasă mai multe de partenere. 

Potrivit cercetării, bărbaţii intervievaţi au declarat că se concentrează mai puţin asupra satisfacerii unei femei cu care se culcă fără obligaţii, comparativ cu situaţii în care întreţin relaţii sexuale cu un partener alături de care alcătuiesc un cuplu. 

Pe de altă parte, dr. England susţine că „femeile nu se simt foarte libere în contextul relaţiilor fătă obligaţii, încât să poată spune ce doresc şi ce au nevoie”. 

De asemenea, este posibil ca ceea ce femeile obţin în timpul sexului fără obligaţii să fie foarte diferit de ceea ce au ele nevoie pentru a avea orgasm. Aproape un sfert dintre femei au orgasm în timpul preludiului, sugerează o analiză a 32 des studii coordonate de prof. Elisabeth Lloyd de la Universitatea Indiana. 

Debra Herbenick, o altă cercetătoare de la Universitatea Indiana a declarat că pentru unele femei, sexul fără obligaţii este incitant tocmai pentru că este spontan. Pentru a ne explica mai bine acest lucru ea a comparat sexul fără ataşament cu o cină la un prieten: „Nu ai putea să spui: «Asta vreau să mănânc şi aşa vreau să găteşti şi vreau să pui exact atât busuioc»”. 

Sursa: NY Times
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase