Home » D:News » Cum ajută ceapa sistemul cardiovascular, oasele şi ţesuturile conjuctive?

Cum ajută ceapa sistemul cardiovascular, oasele şi ţesuturile conjuctive?

Cum ajută ceapa sistemul cardiovascular, oasele şi ţesuturile conjuctive?
Publicat: 25.11.2013
Ceapa, care face parte alături de usturoi din familia Allium, este bogată în sulf, responsabil pentru mirosul înţepător, dar are şi numeroase beneficii pentru sănătate, potrivit fitnea.com.

– Beneficii cardiovasculare

Specialiştii au demonstrat că substanţele sulfurice regăsite în ceapă au proprietăţi anticoagulante şi previn agregarea plachetelor sangvine. De asemenea, sulful reduce nivelul de colesterol şi de trigliceride din sânge, îmbunătăţind funcţionarea membranei celulare a globulelor roşii.

Printre beneficiile consumului de ceapă se numără şi prevenirea infarctului, datorită conţinutului foarte mare de flavonoide.

– Beneficii pentru oase şi ţesuturile conjuctive

Studiile au arătat că includerea cepei în dieta de zi cu zi creşte densitatea oaselor şi poate avea beneficii considerabile asupra femeilor aflate la menopauză, care se confruntă cu o scădere a densităţii osoase. S-a demonstrat de asemenea că femeile care au trecut de vârsta menopauzei au un risc mai mic de fractură de şold dacă includ ceapa în dieta zilnică. Densitatea osoasă a femeilor în vârstă, care consumau ceapă zilnic, era mult mai bună decât în cazul celor care consumau ceapă doar o dată pe lună sau mai rar.

Ceapa contribuie substanţial la sănătatea ţesuturilor conjuctive, deoarece acestea au nevoie de sulf pentru a se forma.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase