Home » D:News » Cum slăbim în 4 săptămâni folosind terapia tradiţională?

Cum slăbim în 4 săptămâni folosind terapia tradiţională?

Cum slăbim în 4 săptămâni folosind terapia tradiţională?
Publicat: 18.12.2013
Acupunctura, terapia holistică venită din Est, este folosită e secole. În ciuda lipsei unor dovezi ştiinţifice suficient de evidente, se pare că ea funcţionează în anumite situaţii, cel puţin. De exemplu, un număr de studii indică faptul că acupunctura poate diminua durerea ca urmare a unui efect placebo foarte puternic pe care îl are asupra pacienţilor. Într-un nou studiu, de mici proporţii, oamenii de ştiinţă au observat că acupunctura realizată în zona urechii i-ar putea ajuta pe oameni să piardă în greutate.

În studiu, oamenii de ştiinţă din Coreea au recrutat 91 de persoane supraponderale, care aveai indicele de masă corporală peste 23. Specialiştii au folosit acupunctura în cinci zone ale urechii, care au fost numite: shen-men (poarta divină), splina, stomacul, foamea şi sistemul endocrin. Apoi, ei au comparat efectul acupuncturii în care au folosit cinci puncte cu un tratament placebo şi cu un alt tratament în care au realizat acupunctura doar în punctul foamei. De asemenea, participanţii au fost rugaţi să urmeze o dietă restrictivă dar care nu era creată pentru slăbit. De asemenea, participanţilor li s-a cerut să evite să facă exerciţii fizice în aceste 8 săptămâni de tratament. 

Metoda acupuncturi cu 5 puncte a fost folosită şi observată pe 31 de adulţi. Lor li s-au introdus ace la o adâncime de doi milimetri în partea exterioară a urechii. Acele au fost ţinute în cele cinci puncte, timp de o săptămână, cu ajutorul leucoplastului. Tratamentul a fost realizat la nivelul ambelor urechi. Alţi 30 de adulţi au primit tratamentul acupuncturii într-un singur punct, cel al foamei, iar restul de 30 de subiecţi au primit un tratament placebo. 

la începutul, mijlocul şi sfârşitul studiului, oamenii de ştiinţă le-au măsurat subiecţilor IMC-ul (indicele de masă corporală), circumferinţa taliei, procentul de grăsime şi tensiunea. Înainte ca studiul să ia sfârşit, 24 de indivizi au renunţat, 15 dintre ei făcând parte din grupul care a primit placebo. 

Dintre cei care au rămas în studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit că după patru săptămâni, cei care au primit tratamentul cu acupunctura în 5 puncte au înregistrat o reducere a IMC de 6,1 procente, comparativ cu cei care au fost supuşi tratamentului cu doar un punct şi care şi-au reduc IMC-ul cu 5,7% sau cu cei din grupul de control care nu au înregistrat nicio îmbunătăţire. La fel, cei care au urmat tratamentul cu cinci puncte şi-au redus cel mai mult circumferinţa taliei, în schimb, reducerea procentului de grăsime a fost semnificative abia după 8 săptămâni de tratament. Cât despre tensiunea arterială, se pare că niciunul dintre tratamente nu a avut afect asupra acesteia. 

Sursa: Cousel&Heal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase