Home » D:News » De ce se dezvoltă mai bine din punct de vedere emoţional copiii femeilor care au consumat alcool în timpul sarcinii?

De ce se dezvoltă mai bine din punct de vedere emoţional copiii femeilor care au consumat alcool în timpul sarcinii?

Publicat: 03.01.2014
De ce se dezvoltă mai bine din punct de vedere emoţional copiii femeilor care au consumat alcool în timpul sarcinii?
Femeile care consumă ocazional alcool în timpul sarcinii au copii care se adaptează mai bine, comparativ cu femeile care se abţin de al acest obicei.

Rezultatele unui nou studiu sugerează că urmaşii femeilor care consumă aproximativ o sticlă de vin pe lună sunt mai bine dezvoltaţi din punct de vedere emoţional. 

Cu toate acestea, atât autorii studiului, cât şi alţi specialişti susţin că descoperirea nu ar trebui să le facă pe viitoarele mame să se apuce de băut. Experţii susţin că diferenţa s-ar putea să fie marcată de alţi factori precum stilul de viaţă al mamei. 

Cei mai mulţi specialişti le sfătuiesc pe femeile însărcinate să evite alcoolul. 

Acum, experta Janni Niclasen, de la Universitatea din Copenhaga, a a analizat rezultatele unui studiu de lungă durată care a inclus mai bine de 100.000 de  femei însărcinate care au fost intervievate cu privire la obiceiul lor de a consuma alcool. 

„Printre altele, studiul meu a indicat că mamele care consumă cantităţi mici de alcool în timpul sarcinii au copii care, la vârsta de 7 ani, sunt mai bine dezvoltaţi din punct de vedere emoţional, comparativ cu restul copiilor ai căror mame nu au consumat alcool în timpul sarcinii”, a explicat Niclasen. 

„La o primă vedere acest lucru nu pare să aibă logică, din moment ce alcool în timpul sarcinii nu este văzut ca un aliment ce poate aduce beneficii copiilor. Însă, apoi, când analizăm stilul de viaţă al mamelor, ne dăm seama care este explicaţia. Femeile care consumau alcool în cantităţi mici în timpul sarcinii erau cele mai educate, având cel mai bun stil de viaţă dintre toate”. 

Prin alcool consumat în moderaţie, autoarea studiului s-a referit la un pahar de vin consumat săptămânal. 

Prof. Janet Fyle de la Royal College of Midwives a amintit că studiile au indicat în repetate rânduri că alcoolul este dăunător. „Copiii se dezvoltă bine dacă primesc atenţie de la noi atunci când sunt mici, nu dacă bem alcool în timpul sarcinii”, a declarat Fyle . 

Sursa: The Telegraph

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase