Prima pagină D:News

A fost dezvăluită „mama” care îţi va controla casa, conectându-ţi orice obiect la Internet (VIDEO)

Teodora Nicolau 01.08.2014 | ● Vizualizări: 104
Un dispozitiv asemănător cu o păpuşă rusească, descris drept "mama tuturor obiectelor conectate la internet", a fost prezentat la salonul de electronică CES din Las Vegas, de firma franceză Sen.se     + zoom
Galerie foto (1)

Un dispozitiv asemănător cu o păpuşă rusească, descris drept "mama tuturor obiectelor conectate la internet", a fost prezentat la salonul de electronică CES din Las Vegas, de firma franceză Sen.se, informează AFP.

"Este un sistem foarte simplu, care permite transformarea oricărui obiect al vieţii cotidienii în obiect conectat la internet", a explicat Rafi Haladjian, fondatorul firmei Sen.se, în timpul unei prezentări pentru presă a invenţiei inginerilor francezi.

O periuţă de dinţi, o cutie de medicamente sau chiar o uşă pot deveni "inteligente", semnalând dacă dinţii au fost spălaţi corect, dacă pastilele au fost luate la timp şi dacă oamenii au intrat în casă la o oră neprevăzută.

Dispozitivul principal seamănă cu o păpuşă rusească albă, cu înălţimea de 16 centimetri. Denumit "mamă", dispozitivul permite, odată conectat la internet, controlarea unui număr de până la 24 de obiecte prin intermediul unor captatoare minuscule, care au fost botezaţi "cookies".Aceşti cookies, sensibili mai ales la mişcare şi temperatură, "sunt versatili, iar utilizarea lor poate fi schimbată, în funcţie de nevoile momentului" şi funcţionează cu baterii ce au o autonomie de până la un an, a subliniat Rafi Haladjian.

Sen.se estimează să înceapă livrarea acestor dispozitive în primăvară.

Sursa: Mediafax, Sen.se

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI