Home » D:News » Lupta din adâncuri: cum omoară un calmar o pradă de două ori mai mare ca el? (VIDEO)

Lupta din adâncuri: cum omoară un calmar o pradă de două ori mai mare ca el? (VIDEO)

Publicat: 16.01.2014
Lupta din adâncuri: cum omoară un calmar o pradă de două ori mai mare ca el? (VIDEO)
Oamenii de ştiinţă au realizat o filmare spectaculoasă în care au surprins un calmar strangulând şi în cele din urmă ucigând un peşte din familia bathylagus.

Clipul video în care calmarul se luptă cu un peşte de două ori mai mare ca el a fost realizat de în Golful Monterey de-a lungul coastei Californiei. 

„Bătălia” a fost înregistrată în noiembrie de oamenii de ştiinţă de la Monterey Bay Aquarium Research Institute (MBARI), cu ajutorul unui vehicul controlat de la distanţă. 

Cercetătorii au urmărit calmarul şi peştele pentru aproximativ o oră, timp în care cei doi protagonişti au mai înaintat cam 150 de metri în adâncime de la locul unde fuseseră observaţi iniţial, adică şa o adâncime de 450 de metri în ocean. 

„Suntem martorii multor evenimente de acest fel, iar adesea calmarul se sperie şi îi dă drumul peştelui. Însă acesta s-a ţinut prins de peşte tot timpul”, a declarat Susan von Thun, de la MBARI. 

Deşi acest peşte din genul bathylagus are propriul mecanism de apărare (îşi poate lepăda solzii sau poate da din coadă pentru a se elibera),calmarul îşi foloseşte ciocul ascuţit din interiorul gurii pentru a reteza coloana vertebrală a peştelui. 

De asemenea, Von Thun crede că scufundarea rapidă a celor doi face parte tot dintr-o strategie a calmarului. 

Mai jos puteţi urmări lupta dintre cele două animale marine, dar şi alte filmări similare realizate de specialiştii MBARI.