Home » D:News » Invenţiile bizare ale japonezilor: „sutienul inteligent” care detectează când o femeie s-a îndrăgostit (VIDEO)

Invenţiile bizare ale japonezilor: „sutienul inteligent” care detectează când o femeie s-a îndrăgostit (VIDEO)

Invenţiile bizare ale japonezilor: „sutienul inteligent” care detectează când o femeie s-a îndrăgostit (VIDEO)
Publicat: 30.01.2014
O companie de lenjerie japoneză a creat un sutien "inteligent" care poate simţi când o femeie s-a îndrăgostit, acesta înregistrând bătăile inimii cu ajutorul unui monitor cardiac integrat, ce funcţionează cu o aplicaţie instalată pe telefonul inteligent, conform dailymail.co.uk.

Firma de lenjerie Ravijour a integrat într-un model de sutiene un senzor cardiac, care înregistrează bătăile inimii şi le trimite, prin Bluetooth, unei aplicaţii instalate pe telefonul inteligent, pentru analiză.

Aplicaţia calculează coeficientul „iubirii adevărate”, pe baza schimbării frecvenţei cardiace, analizate într-un anumit interval. În cazul în care acest coeficient depăşeşte o anumită valoare, copca din faţă sutienului se deschide automat.

Conform firmei japoneze, este vorba despre „un sutien revoluţionar, care ştie cum se simt femeile”.

Deocamdată, noul model de sutien nu este disponibil pentru vânzare, însă prototipul dispune, în partea din faţă, de o cataramă cu un senzor, care activează o lumină roz, dacă femeia care îl poartă s-a îndrăgostit de o persoană din apropiere.

O aplicaţie instalată pe telefonul inteligent procesează informaţiile şi măsoară creşterea frecvenţei cardiace folosind un algoritm creat special, precum şi un set de date prestabilite – stabilind, pe baza intensificării bătăilor inimii, dacă o femeie s-a îndrăgostit, moment în care catarama sutienului se desface.

Creatorii sutienului au afirmat că nu este niciun pericol ca acesta să se desfacă la întâmplare, deoarece acesta este programat să se deschidă numai când măduva suprarenală secretă hormonul catecolamină, care creşte frecvenţa cardiacă.

Când bătăile inimii se accelerează, modificările sunt detectate de senzor, transmise către aplicaţia din telefon, iar sutienul se desface.

„Cred că acest sutien va deveni un prieten al femeilor din toată lumea”, a spus un reprezentant al firmei Ravijour.

Surse: Mediafax, Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase