Home » D:News » Cum pot pacienţii bolnavi de cancer să îşi dubleze şansele de supravieţuire fără medicamente?

Cum pot pacienţii bolnavi de cancer să îşi dubleze şansele de supravieţuire fără medicamente?

Cum pot pacienţii bolnavi de cancer să îşi dubleze şansele de supravieţuire fără medicamente?
Publicat: 29.01.2014
Bărbaţii care au învins cancerul şi au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în timpul activităţilor sportive aproape şi-au dublat şansele de supravieţuire, conform unui studiu efectuat de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii americani de la Şcoala de medicină Stritch, a Universităţii Loyola din Chicago, au studiat 1.021 de bărbaţi, cu o vârstă medie de 71 de ani, care fuseseră diagnosticaţi cu cancer.

Aceştia au descoperit că bărbaţii care au ars peste 12.600 de calorii pe săptămână în urma exerciţiilor fizice aveau un risc de mortalitate cu 48% mai redus decât cei care nu făceau mişcare şi consumau mai puţin de 2.100 de calorii pe săptămână.

Kathlee Wolin, coautoarea studiului, publicat în Journal of Physical Activity & Health, a explicat că numeroşi pacienţi care au supravieţuit cancerului trăiesc mai mult datorită diagnosticării timpurii şi a tratamentului adecvat.

„Mişcarea ar trebui promovată activ în rândul acestor pacienţi, pentru a creşte longevitatea acestora”, a afirmat Kathlee Wolin.

Studiul a descoperit că bărbaţii care au ars peste 12.400 de calorii pe săptămână aveau un risc cu 48% mai scăzut de a muri din cauze asociate cu efectele secundare ale tratamentului împotriva cancerului – rezultatele fiind ajustate în funcţie de vârstă, greutate, fumat şi istoric familial de mortalitate precoce.

Surse: Mediafax, Daily Mail, Loyola Medicine

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase