Home » D:News » Premiu de 10.000 de dolari pentru cei care se consideră superoameni. Ce calităţi trebuie să aibă pentru a se înscrie la concurs

Premiu de 10.000 de dolari pentru cei care se consideră superoameni. Ce calităţi trebuie să aibă pentru a se înscrie la concurs

Premiu de 10.000 de dolari pentru cei care se consideră superoameni. Ce calităţi trebuie să aibă pentru a se înscrie la concurs
Publicat: 04.02.2014
O echipă de cercetători oferă o recompensă tentantă pentru oamenii care au capacităţi mai neobişnuite din punct de vedere fizic şi care ar putea fi consideraţi „superoameni”. Nu este vorba de eroi din filmele de acţiune, ci de persoane aparent obişnuite, dar care au, genetic, anumite predispoziţii care îi scot din limitele considerate fireşti.

Cei care vor corespunde standardelor cerute de savanţi pot primi chiar şi 10.000 de dolari.

Cercetătorii caută, de exemplu, persoane care sunt imune la unele boli sau care, dacă se rănesc, se vindecă foarte repede.

Astfel, ei speră să poată găsi tratamentul pentru unele afecţiuni şi să înţeleagă mai bine influenţa genelor în bolile grave, precum artrita reumatoidă, scleroză multiplă, diabet sau epilepsie, scrie Daily Mail.

Proiectul se numeşte Innovation Challenge şi a fost lansat de compania farmaceutică UCB. „De obicei, este foarte greu să găsim oameni sau comunităţi cu fenotipuri interesante din punct de vedere medical”, spune profesorul Dame Kay Davies, de la Universitatea Oxford.

Cu ajutorul acestui proiect, compania UCB speră să pună bazele unei adevărate reţele online, care să ajute la găsirea persoanelor cu caracteristici unice.

Cei care vor să participe la proiect trebuie să completeze online un formular, în care să scrie ce au specific sau unic din punct de vedere medical. Ultima zi pentru înscriere este 20 februarie.

Cel mai interesant candidat va primi 10.000 de dolari. Restul pot primi un bonus de 1.000 de dolari.

Trebuie precizat că, deocamdată, subiecţii care se înscriu nu vor fi testaţi medical, prioritară fiind obţinerea acestei baze de date.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase