Home » D:News » Aplicaţia care vă ajută să găsiţi partenerul ideal, dintr-o singură privire. Cum este posibil (VIDEO)

Aplicaţia care vă ajută să găsiţi partenerul ideal, dintr-o singură privire. Cum este posibil (VIDEO)

Publicat: 10.02.2014
Aplicaţia care vă ajută să găsiţi partenerul ideal, dintr-o singură privire. Cum este posibil (VIDEO)
Google anuntă că va lansa în curând prima aplicaţie de recunoaştere facială pentru Google Glass. Cu ajutorul ei, oamenii pot afla dacă tocmai au trecut pe lângă o persoană căutată de poliţie sau care a comis vreo infracţiune. Există însă şi un alt aspect – aplicaţia poate ajuta la găsirea partenerului ideal.

NameTag ajută utilizatorul să scaneze chipul interlocutorului, iar apoi să-i caute fotografia în baza de date a poliţiei sau pe diferite reţele sociale.

Astfel, cei care folosesc aplicaţia vor afla dacă o persoană pe care tocmai au cunoscut-o a comis vreo infracţiune sau daca are cont pe siteuri matrimoniale.

Vor afla de asemenea detalii despre numele, ocupaţia persoanei şi vor putea accesa imediat profilurile acestora de pe reţelele sociale.

Iată cum funcţionează aplicaţia:

Fotografia făcută cu Google Glass este trimisă la un server, prin wireless, iar acolo este comparată cu milioane de poze din baza de date, rezultatul venind în doar câteva secunde.

NameTag este creată de FacialNetwork.com, care va lansa şi tehnologia necesară scanării pozelor de profil de pe siteuri matrimoniale.
Creatorul aplicaţiei, Kevin Alan Tussy, spune că acest proiect va schimba modul în care interacţionăm cu oamenii, pentru că vom afla multe lucruri despre ei dintr-o singură privire.

Părerile privind utilitatea aplicaţiei sunt însă împărţite. Tom Wiggins, editor la publicaţia Stuff, spune că apare dilema privind intimitatea şi viaţa personală, iar, pe de altă parte, scopul unor întâlniri este tocmai acela de a afla detalii despre cineva. Pentru asta nu e nevoie de o tehnologie specială, crede el.

Deocamdată aplicaţia este testată de clienţi selectaţi special, urmând să fie disponibilă în scurt timp pe piaţă.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase