Home » D:News » Plimbările în aer liber duc la dezvoltarea unei anumite regiuni a creierului. Rezultatele sunt impresionante

Plimbările în aer liber duc la dezvoltarea unei anumite regiuni a creierului. Rezultatele sunt impresionante

Plimbările în aer liber duc la dezvoltarea unei anumite regiuni a creierului. Rezultatele sunt impresionante
Publicat: 18.02.2014
Nu este un secret că plimbările sunt sănătoase, mai ales dacă sunt făcute în pas alert. Acum, cercetătorii au aflat că aceste ieşiri în aer liber determină dezvoltarea unei anumite zone a creierului.

O plimbare alertă, de 40 de minute, de trei ori pe săptămână, duce la cresşterea în volum a hipocampusului, parte a creierului responsabilă cu memoria.

Aceasta este concluzia unui studiu la care au participat 120 de bărbaţi şi femei cu vârsta între 55 şi 80 de ani. În mod nomal, hipocampul se atrofiază la persoanele mai în vârstă.

Cercetătorii au observat însă, la tomograf, că această zona a creierului, la persoanele care făceau plimbări, a crescut cu 2% într-un an.

Descoperirea a fost anunţată la conferinţa Asociaţiei Americane pentru Progresul Sţiinţei.

Această creştere a creierului, deşi poate părea mică, este foarte importantă, ea ştergând practic 2 ani din vârsta creierului.

„Putem da înapoi ceasul biologic cu câţiva ani şi nu trebuie să facem un efort fizic foarte mare pentru asta”, spune medicul Kirk Erickson, de la Universitatea din Pittsburgh.

Prin urmare, activitatea fizică moderată menţine creierul în formă şi ajută la prevenirea bolii Alzheimer.

Efectele pe care le au aceste plimbări se observă chiar după primele luni. Ideal este ca activitatea fizică să fie combinată cu cea mentală, cum ar fi rezolvarea unor puzzle-uri.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase