Home » D:News » Fetiţa-minune cu un IQ de 160 la doar 3 ani a fost acceptată în Mensa. Ce ştie să facă micul Einstein (VIDEO)

Fetiţa-minune cu un IQ de 160 la doar 3 ani a fost acceptată în Mensa. Ce ştie să facă micul Einstein (VIDEO)

Fetiţa-minune cu un IQ de 160 la doar 3 ani a fost acceptată în Mensa. Ce ştie să facă micul Einstein (VIDEO)
Publicat: 20.02.2014
O fetiţă din statul american Arizona, în vârstă de trei ani, are un coeficient de inteligenţă de 160 şi a fost acceptată în Mensa, o organizaţie globală exclusivistă care are ca membri persoane cu un nivel de inteligenţă deosebit de ridicat, informează Reuters.

Cu un coeficient de inteligenţă de peste 160, Alexis Martin, o fetiţă din oraşul Queen Creek, a devenit cea mai tânără membră a filialei din Arizona a organizaţiei Mensa, informează un post de televiziune din Phoenix.

Alexis Martin, care citeşte la fel de bine ca un elev de clasa a V-a şi a învăţat limba spaniolă cu ajutorul iPad-ului părinţilor ei, a obţinut un scor uluitor la un test de inteligenţă, calificându-se astfel pentru a fi inclusă în Mensa, organizaţia mondială din care face parte doar 2% din populaţia globului, a precizat tatăl ei, Ian.

Ian Martin a declarat pentru postul ABC15 că familia sa a început să remarce că fiica lor era diferită atunci când aceasta avea vârsta de un an.

„Ne recita poveştile pe care i le spuneam în noaptea precedentă. Nu doar că ni le repovestea, ci ni le recita cu exact aceleaşi cuvinte”.

Ian Martin spune că Alexis, care a început să citească la vârsta de doi ani, are un talent special.

„De fiecare dată când învaţă un cuvânt nou, nu îl foloseşte apoi niciodată într-un context incorect”, a adăugat el.

Alexis Martin este unul dintre cei aproximativ 3.300 de membri ai Mensa în vârstă de până la 18 ani din Statele Unite. Această organizaţie include alţi 56.000 de membri adulţi la nivel naţional.

Surse: Mediafax, Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase