Home » D:News » Testul care arată ce emisferă cerebrală este dominantă. Cum vă influenţează personalitatea

Testul care arată ce emisferă cerebrală este dominantă. Cum vă influenţează personalitatea

Publicat: 28.02.2014
Testul care arată ce emisferă cerebrală este dominantă. Cum vă influenţează personalitatea
Eşti raţional, îţi place să te ghidezi după reguli, sau dimpotrivă, eşti intuitiv şi ai multă imaginaţie? Aceste elemente ale personalităţii tale sunt determinate de emisfera dominantă a creierului, susţin unii cercetători. Cu ajutorul unui test poţi afla dacă la tine domină emisfera cerebrală stângă sau cea dreaptă.

Testul de personalitate, realizat de site-ul Sommer+Sommer, încearcă să stabilească emisfera cerebrală dominantă în cazul fiecărui participant. Este nevoie doar de puţină atenţie, pentru rezolvarea corectă a întrebărilor.

AICI puteti face acest test.

Persoanele la care este mai activă emisfera stângă sunt mai raţionale, logice şi se ghidează după reguli. Această emisferă favorizează calculele matematice, limbajul şi memoria.

Emisfera dreaptă este responsabilă cu creativitatea, curiozitatea şi intuitivitatea. Ajută la orientarea în spaţiu, la recunoaşterea feţelor şi la perceperea muzicii.

De asemenea, muschii din partea dreaptă a corpului sunt controlaţi de emisfera stângă a creierului şi invers. De aceea, în cadrul testului se pune accent şi pe folosirea braţelor şi picioarelor, nu doar pe teste vizuale.

Teoria emisferei cerebrale dominante are însă numeroşi critici, care susţin că nu există aşa ceva şi că aptitudinile şi pasiunile oamenilor nu sunt determinate de o emisferă a creierului.

Citeşte mai multe despre mitul „emisferei dominante” în articolul „Folosim doar 10% din creier” şi descoperă şi alte concepţii false despre mintea umană!

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase