Prima pagină D:News

Explorează capitala urşilor polari cu ajutorul Google şi descoperă aceste animale în habitatul lor natural (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 03.04.2014 | ● Vizualizări: 133

Google oferă oamenilor un nou element spectaculos pe care îl pot admira din confortul propriei case: urşii polari din Canada!

Membrii echipei Google Maps au lansat un parteneriat cu organizaţia non-profit Polar Bears International pentru a călători în tundra dintr-o zonă izolată Canadei, Churchill, Manitoba. Aceştia au întreprins o expediţie anul trecut pentru a surprinde aceste animale maiestuoase în timp ce aşteptau ca oceanul să îngheţe.

Urşii polari călătoresc prin tundră pentru a găsi hrană şi parteneri.Totuşi, chiar şi în această regiune, specialiştii Google Maps au reuşit să captureze doar câteva imagini cu urşii polari, a căror populaţie este ameninţată de încălzirea temperaturilor globale, ceea ce duce la alterarea mediului glacial de care aceştia depind.

„Acest efort nu constă doar în capturarea unor imagini drăguţe cu urşi”, a explicat Krista Wright, director executiv al Polar Bears International.

„Înţelegerea încălzirii globale şi a impactului său asupra populaţiilor de urşi polari necesită referinţe regionale şi globale”, a adăugat specialista.

Pe lângă faptul că imaginile vor permite utilizatorilor Google Maps să devină „exploratori din fotoliu”, observând urşii polari în mediul lor natural, datele colectate vor servi totodată ca măsurători care vor permite urmărirea efectelor pe care schimbările climatice le au asupra acestor creaturi şi asupra zonei în care trăiesc, spune Wright.

Aparatura fotografică a fost montată pe un „buggy de tundră” care a fost folosit pentru a călători prin tundră, protejând membrii echipei de carnivorele flămânde.

Misiunea Google este de a include cât mai mutle minuni ale naturii în imaginile „Street View” din hărţi, iar până acum au fost incluse imagini din pădurea amazoniană din Brazilia, din Insulele Galapagos, cât şi de pe munţi şi din oceane.

Surse: AFP, Google