Home » D:News » Persoanele mai înalte sunt mai inteligente. Concluzia surprinzătoare a unui studiu

Persoanele mai înalte sunt mai inteligente. Concluzia surprinzătoare a unui studiu

Persoanele mai înalte sunt mai inteligente. Concluzia surprinzătoare a unui studiu
Publicat: 05.03.2014
Cercetătorii de la Universitatea Edinburgh au identificat genele care determină creşterea în înălţime, dar şi nivelul de IQ. Ei susţin că oamenii care sunt mai înalţi sunt de obicei mai inteligenţi decât cei mai scunzi.

Studiul, la care au participat şi savanţi de la Universitatea Aberdeen şi de la University College din Londra, sugerează să persoanele care sunt mai scunde decât medie tind să fie mai puţin inteligente.

Analizând date despre mii de persoane, într-un studiu care a durat 5 ani, oamenii de şiinţă au măsurat abilităţile lingvistice, capacitatea memoriei şi viteza de reacţie a acestor voluntari.

Cercetătorii spun că genele care determină o statură mai înaltă sunt responsabile şi cu un IQ mai ridicat. La studiu au luat parte 6.800 de oameni fără legături de rudenie între ei, iar cercetătorii au analizat ADN-ul acestora.

Legatura dintre înălţime şi inteligenţă este explicată prin genetică în proporţie de 70%, iar restul de 30% este explicat prin factori de mediu.

Riccardo Marioni, de la Universitatea Edinburgh, spune că rezultatele nu trebuie generalizate, studiul dovedind doar că persoanele mai înalte tind să fie mai inteligente.

Studii anterioare oferiseră aceeaşi concluzie, dar atunci legătura dintre statură şi IQ a fost pusă pe seama unei stări mai bune de sănătate.

Sursa: The Scotsman

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase