Home » D:News » Un matematician susţine că găsit algoritmul pentru câştigul la loterie. „Unele combinaţii de numere au şanse mai mari să fie extrase”

Un matematician susţine că găsit algoritmul pentru câştigul la loterie. „Unele combinaţii de numere au şanse mai mari să fie extrase”

Un matematician susţine că găsit algoritmul pentru câştigul la loterie. „Unele combinaţii de numere au şanse mai mari să fie extrase”
Publicat: 21.03.2014
Renato Gianella, un matematician brazilian, spune că putem afla numerele câştigătoare dacă urmăm acelaşi model prezis de Legea Numerelor Mari. Studiul lui se numeşte „Geometria Norocului: Numerele de la loto urmează un model predictibil” şi demonstrează că unele combinaţii de numere au mai multe şanse să fie extrase.

Matematicianul a realizat un site care foloseşte un model pe bază de culori, ca să arate combinaţiile de numere mai probabile. Cercetarea lui se bazează pe extrageri anterioare din 20 de ţări diferite, din întreaga lume.

Gianella spune că modelul lui este aplicabil pentru orice loterie, din orice ţară. El consideră că loteria nu are legătură cu norocul, ci cu Legea Numerelor Mari şi cu teoria probabilităţilor.

Utilizatorii care intră pe site-ul lui Gianella trebuie însă să aibă cunoştinţe foarte bune de matematică pentru a putea înţelege cum funcţionează algoritmul propus de el.

Metoda lui se bazează pe extragerile anterioare de la loterii şi pe modelele de combinaţii de numere care reies din acestea.

Culorile prezintă toate combinaţiile posibile de numere, conform regulii lui Pascal. Matematicianul brazilian a redus însă numărul acestora la doar 210 combinaţii.

Conform teoriei sale, nu este bine să alegem doar numere mici (de la 1 la 9), pentru că şansele ca o asemenea combinaţie să fie extrasă sunt de doar 0.0007%, fiindcă există doar 84 de combinaţii posibile cu aceste numere.

În schimb, este indicat să alegem numere cât mai diferite, marcate cu culori diferite, şansele crescând astfel la 2,6403%, deoarece există 324.000 de combinaţii posibile.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase