Home » D:News » Mister rezolvat după 2.000 de ani. De ce a fost mutilat cadavrul acestei femei

Mister rezolvat după 2.000 de ani. De ce a fost mutilat cadavrul acestei femei

Mister rezolvat după 2.000 de ani. De ce a fost mutilat cadavrul acestei femei
Publicat: 10.04.2014
Miturile despre zombie nu sunt o invenţie modernă. Teama de „morţii care umblă” a existat încă din cele mai vechi timpuri, chiar din Epoca Fierului, după cum demonstrează o descoperire arheologică recentă.

În Wiltshire, Marea Britanie, arheologii au găsit scheletul unei femei care fusese îngropată fără picioare. Cimitirul a fost găsit în timul unor săpături pentru montarea unei conducte de apă de la Dorset la Wiltshire.

Descoperirea unor vestigii din Epoca de Fier (700 î.e.n – 43 e.n) nu este ceva neobişnuit în această zonă, dar modul în care fusese îngropată femeia i-a surprins pe arheologi.

Toate indiciile sugerau un ritual menit să împiedice defuncta să devină zombie şi să se ridice din mormânt. Picioarele îi fuseseră tăiate şi îngropate alături, iar la căpătâiul ei au fost găite carcase de oi şi capre, oferite ca ofrande.

În apropiere mai fuseseră îngropaţi doi bărbaţi care prezentau răni provocate de sabie şi un copil de aproximativ 10 ani.

Ritualurile bizare funerare erau practicate în acea perioadă doar în cazul unor morţi violente, care îi speriau pe oameni.

În aceste cazuri, localnicii se temeau că morţii se vor ridica din mormânt şi îi vor bântui. De aceea, le tăiau picioarele, ca să fie siguri că aceştia nu mai pot merge.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase