Home » D:News » Ce spune poziţia în care dormiţi despre relaţia cu partenerul

Ce spune poziţia în care dormiţi despre relaţia cu partenerul

Ce spune poziţia în care dormiţi despre relaţia cu partenerul
Publicat: 16.04.2014
Cercetătorii susţin că au descoperit legătura între modul în care dorm partenerii şi relaţia lor. Astfel, distanţa dintre ei poate spune foarte multe despre sentimentele lor şi despre cât de puternică este această legătură.

În urma unui studiu la care au luat parte 1.100 de oameni, cercetătorii de la Universitatea Hertfordshire au aflat detalii interesante.

Partenerii care dorm la o distanţă de cel mult 2,5 cm unul de altul sunt mai fericiţi decât cei care păstrează în somn o distanţă mai mare.

De asemenea, toţi cei care au spus că dorm cu faţa la partener au declarat că sunt foarte mulţumiţi de relaţia lor.

Şi atingerea este importantă în somn. Cuplurile care se ating, chiar dacă nu dorm faţă în faţă, au o relaţie mult mai împlinită decât cei care nu se ating.

Studiul a mai demonstrat că 42% dintre cupluri dorm spate în spate, 31% în aceeaşi direcţie şi doar 4% faţă în faţă. În privinţa distanţei, 34% se ating în somn şi 12% dorm foarte aproape unul de altul.

Cercetarea a fost coordonată de psihologul Richard Wisemna şi rezultatele au fost prezentate în cadrul Edinburgh International Science Festival.

Acesta este primul studiu care arată legătura între poziţia de somn şi relaţia de cuplu.  Analize anterioare au demonstrat doar modul în care temperamentul unei persoane influenţează modul în care doarme.

S-a observat astfel că persoanele extrovertite dorm de obicei foarte aproape de partenerii lor.

Sursa: Daily Mail
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase