Home » D:News » Care este cea mai periculoasă specie din lume. Ucide în fiecare an sute de mii de oameni (Infografic)

Care este cea mai periculoasă specie din lume. Ucide în fiecare an sute de mii de oameni (Infografic)

Publicat: 29.04.2014
Bill Gates a publicat recent pe blogul său un infografic în care sunt prezentate cele mai periculoase fiinţe din lume. Cercetătorii care l-au realizat au ţinut cont de numărul de oameni omorâţi de aceste specii într-un singur an, iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

În mod surprinzător, nu lupii sau rechinii ucid cei mai mulţi oameni. Pe primul loc în topul acestor „ucigaşi” se află ţănţarii, care ucid într-un an 725.000 de oameni, prin infestarea cu diferite bolii.

Pe al doilea loc se află chiar oamenii, care îşi ucid semenii în războaie – 470.000 de victime într-un an.

La mare distanţă sunt şerpii veninoşi, cu doar 50.000 de victime, dar şi câinii, care transmit turbarea, cu 25.000 de victime anual.

De ce sunt ţănţarii aşa de periculoşi? Prin înţepătura lor, transmit boli cumplite, cum este malaria, febra dengue, febra galbenă, virusul Nilului de Vest şi alte afecţiuni grave.

Aceste boli nu doar ucid. Milioane de oameni suferă din cauza lor şi rămân cu un handicap, nu mai pot munci sau nu se pot întreţine singuri. Astfel, miliarde de dolari se pierd în zonele unde apar aceste epidemii răspândite de ţănţari.

Cea mai periculoasă boală transmisă astfel este malaria. Parazitul întră direct în sânge, se reproduce şi apoi distruge globulele roşii. În fiecare an, aproximativ 200 de milioane de oameni sunt infectaţi şi peste 700.000 mor din cauza bolii.

Sursa: Business Insider
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase