Prima pagină D:News

80,8 milioane de dolari este suma plătită pentru acest triptic de Francis Bacon. Alte opere vândute pe sume record (GALERIE FOTO)

Florin Bădescu 05.14.2014 | ● Vizualizări: 164
Tripticul "Three Studies for a Portrait of John Edwards", un ansamblu de trei pânze pictate în 1984 de Francis Bacon, a fost adjudecat cu 80,8 milioane de dolari de un colecţionar care a licitat prin telefon.     + zoom
Galerie foto (4)

Un triptic al pictorului Francis Bacon a fost vândut marţi, de casa Christie's, cu 80,8 milioane de dolari, în licitaţia de primăvară de la New York, unde o operă de Andy Warhol a fost achiziţionată la rândul ei cu aproape 63 de milioane de dolari, informează AFP.

Tripticul "Three Studies for a Portrait of John Edwards", un ansamblu de trei pânze pictate în 1984 de Francis Bacon, a fost adjudecat cu 80,8 milioane de dolari de un colecţionar care a licitat prin telefon.

Un alt triptic, "Three Studies of Lucian Freud", realizat de acelaşi pictor, a fost achiziţionat la New York, anul trecut, cu 141,4 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial de preţ pentru o operă de artă vândută la licitaţie.

Această efervescenţă în jurul operelor lui Francis Bacon (1909 - 1992) s-a manifestat şi în luna februarie, la Londra, unde un portret al amantului său, George Dyer, "Portrait of George Dyer Talking", a fost vândut cu peste 42 milioane de lire sterline (70 milioane de dolari), la o licitaţie organizată tot de casa Christie's.

Printre operele care s-au vândut la cele mai mari preţuri marţi, la New York, s-a aflat "Race Riot", de Andy Warhol, care a fost achiziţionată cu 62,8 milioane de dolari, depăşind cu mult preţul estimativ de 50 milioane de dolari.

Printre operele care s-au vândut la cele mai mari preţuri marţi, la New York, s-a aflat "Race Riot", de Andy Warhol, care a fost achiziţionată cu 62,8 milioane de dolari, depăşind cu mult preţul estimativ de 50 milioane de dolari.    

Operele lui Andy Warhol sunt foarte apreciate de colecţionari. Monumentalul său tablou "Silver Car Crash" a fost adjudecat în noiembrie 2013 cu peste 105 milioane de dolari.

La rândul său, tot marţi, la New York, tabloul "Abstraktes Bild (172)", realizat de pictorul german Gerhard Richter, a fost adjudecat cu 29,2 milioane de dolari.

Tabloul "Abstraktes Bild (172)", realizat de pictorul german Gerhard Richter, a fost adjudecat cu 29,2 milioane de dolari.    

Surse: Mediafax, Christie's