Home » D:News » Mister rezolvat. Cine este utilizatorul care a încărcat 77.000 de clipuri ciudate pe YouTube, în doar 7 luni?

Mister rezolvat. Cine este utilizatorul care a încărcat 77.000 de clipuri ciudate pe YouTube, în doar 7 luni?

Mister rezolvat. Cine este utilizatorul care a încărcat 77.000 de clipuri ciudate pe YouTube, în doar 7 luni?
Publicat: 20.05.2014
În ultimele 7 luni, un utilizator YouTube a încărcat peste 77.000 de clipuri scurte, mai exact o postare la fiecare 20 de secunde. Au apărut numeroase speculaţii privind motivul pentru care cineva face acest lucru, dar abia acum s-a găsit explicaţia.

Utilizatorul Webdriver Torso a încărcat la fiecare 20 de secunde câte un clip scurt, de doar 10 secunde, cu forme geometrice care par alese la întâmplare.

Fenomenul a stârnit imediat dezbateri aprinse pe Internet, unii considerând că sunt coduri secrete, transmise de spioni, alţii au vorbit chiar de mesaje destinate extratereştrilor.

De cele mai multe ori însă, realitatea este mult mai simplă şi mai puţin spectaculoasă. Şi în acest caz este la fel.

Clipurile aparţin unei companii de software, care vrea să testeze modul în care video-urile ei sunt comprimate pe Youtube. Clipurile sunt generate şi încărcate automat, la întâmplare, explică Isaul Vargas, expert în testarea de software.

Interesant este însă un alt detaliu. Printre aceste clipuri ciudate unul se remarcă în mod special, fiind diferit de restul. Este vorba de o scurtă prezentare a Turnului Eiffel, înoţită de comentariul „Matei este foarte inteligent”. Internauţii îi caută acum pe acest „Matei”.

Matei este un nume comun în România, dar persoana care a încărcat acest clip nu poate fi identificată prea uşor. Cu siguranţă, locuieşte în Franţa, pentru că de acolo a fost încărcat clipul.

The Guardian a identificat astfel două persoane care ar putea fi autorii acestui video: Basarab Matei, care lucrează la Universitatea Paris Nord, sau Matei Mancas, de la Universitatea Mons din Belgia.

Contactaţi de The Guardian, cei doi nu au răspuns încă.

Sursa: The Guardian

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase