Home » D:News » Cum arată cel mai bătrân bărbat din lume? Are 111 ani şi a spus tuturor secretul său (FOTO)

Cum arată cel mai bătrân bărbat din lume? Are 111 ani şi a spus tuturor secretul său (FOTO)

Publicat: 26.05.2014
La 111 ani, medicul Alexander Imich din New York a fost declarat oficial cel mai bătrân bărbat din lume, vârsta lui fiind trecută în Cartea Recordurilor.

Potrivit Guinness World Records, în prezent cea mai bătrână persoană din lume este o femeie, Misao Okawa din Osaka, Japonia, care are 116 ani.

Cea mai longevivă persoană recunoscută de Cartea Recordurilor este Louise Calment, o femeie din Franţa, care a murit la 122 de ani şi 164 de zile, în 1997.

Alexander Imich crede că secretul longevităţii sale sunt genele, dar şi stilul de viaţă echilibrat, cumpătat.

Bărbatul s-a născut în Polonia în 1903 şi a plecat în Statele Unite în anul 1953. Motto-ul său este: „să urmăreşti mereu ce-ţi place şi ce iubeşti”.

Deocamdată cercetătorii nu ştiu ce anume determină o viaţa aşa îndelungată la unele persoane. Un studiu realizat în anul 2010 a prezentat 150 de markeri genetici care pot prezice cu o acurateţe de 77% dacă o persoană va trăi mai mult de 90 de ani.

Un alt studiu, publicat în 2011, a scos din nou în evidenţă importanţa genelor. Un an mai târziu, cercetătorii au aflat că persoanele care consumă o dietă mediteraneeană, bazată de legume, fructe şi peşte, trăiesc mai mult.

Studiul a fost realizat pe locuitorii unor sate din insula Sicilia, care mănânca foarte puţină carne roşie şi carbohidraţi.

Sursa: Discovery News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase