Prima pagină D:News

Amazon lansează pe 18 iunie un smartphone revoluţionar. „Nu am mai văzut niciodată aşa ceva” (VIDEO)

Marius Oncu 06.05.2014 | ● Vizualizări: 76

Amazon intenţionează să prezinte în luna iunie primul smartphone al companiei, a declarat o sursă apropiată situaţiei, lansarea urmând să asigure celui mai mare retailer online din lume o poziţie mai puternică pe piaţa dispozitivelor mobile, potrivit Blooomberg.

Amazon a anunţat pe Twitter că va organiza la 18 iunie un eveniment la Seattle, găzduit de directorul general, Jeff Bezos, pentru a prezenta un produs.

Un purtător de cuvânt al companiei nu a răspuns la o cerere pentru comentarii.

Un smartphone Amazon ar creşte rivalitatea retailerului online cu Apple, care produce iPhone. Cele două companii se află în competiţie pentru vânzarea de dispozitive mobile precum tablete, dar şi de servicii online, precum divertisment.

"Este o încercare a Amazon de a obţine o poziţie pe cea mai mare categorie de dispozitive", a declarat Jan Dawson, analist pentru sectorul IT.

Cotidianul Wall Street Journal a scris în aprilie, citând surse, că Amazon se pregăteşte să lanseze în a doua jumătate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imgini să pară 3D, similar unei holograme, fără să necesite ochelari speciali.

Amazon produce în prezent e-reader-ul Kindle, precum şi linia de tablete Kindle Fire.

Compania a dat publicităţii un video în care clienţii companiei reacţionează după ce interacţionează pentru prima dată cu telefonul revoluţionar:

Surse: Mediafax, The Verge