Prima pagină D:News

Satisfacţia pe care o are o femeie în relaţia de cuplu influenţează somnul partenerului

Roxana Ruscior 06.08.2014 | ● Vizualizări: 585
Satisfacţia pe care o are o femeie în relaţia de cuplu influenţează somnul partenerului     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu recent arată modul în care programul de somn este influenţat de persoana cu care împărţim patul. Astfel, nu contează doar când dormim, ci şi cu cine, iar starea partenerului are un rol foarte important.

Potrivit unui studiu publicat în American Academy of Sleep Medicine, cuplurile căsătorite îşi sincronizează somnul mai mult ca alte cupluri, iar gradul de satisfacţie al soţiei este esenţial.

Astfel, partenerii dorm sau sunt treji în acelaşi timp în aproximativ 75% din timp, dar procentul este mai mare dacă soţia este fericită, multumită de căsnicia pe care o are.

Cele mai multe cercetări de până acum vizau somnul analizat doar în cazuri individuale, dar acest studiu arată că, la adulţi, somnul este un comportament împărtăşit între parteneri, explică Heather Gunn, de la Universitatea Pittsburgh.

La studiu au luat parte 46 de cupluri, care au completat chestionare privind relaţia lor. Apoi au fost monitorizate timp de 10 zile, pentru a obţine informaţii legate de programul lor de somn.

Sursa: Time