Home » D:News » Bilete de 70.000€ pentru zboruri private în spaţiu, epuizate în câteva minute în China

Bilete de 70.000€ pentru zboruri private în spaţiu, epuizate în câteva minute în China

Autor: Marius Comper 06.13.2014
Bilete pentru zboruri private în spaţiu, cu o durată de numai cinci minute, care au fost puse în vânzare online în China, s-au epuizat în câteva minute, fiind achiziţionate de clienţi chinezi bogaţi, dispuşi să plătească peste 70.000 de euro pentru o asemenea călătorie, informează AFP.

În total, 305 candidaţi s-au înscris în numai câteva minute pentru unul dintre cele două zboruri private oferite de compania olandeză SXC pe site-ul de vânzări online Taobao, potrivit cotidianului China Daily.

Printre aceştia se numără oameni de afaceri din metropole precum Shanghai şi Chengdu, a precizat cotidianul chinez, citat de AFP.

Zborurile spaţiale vor avea loc într-o navetă cu două locuri – pentru astronaut şi pentru un singur pasager -, fiind disponibile în acest scop două navete: Lynx Mark I, care va atinge altitudinea de 61 de kilometri, şi Lynx Mark II, care va atinge altitudinea de 103 kilometri.

Zborurile cu prima navetă, vândute cu preţul de 599.999 yuani (71.000 de euro), sunt prevăzute pentru al ultimul trimestru din 2015 şi au o durată cuprinsă între cinci şi şase minute. Zborul cu cea de-a doua navetă este prevăzut pentru anul 2016.

Navetele spaţiale vor fi lansate de pe baza spaţială din deşertul Mojave, din sud-vestul Statelor Unite.

Pe site-ul său de internet, compania SXC declară că a fost înfiinţată de „profesionişti experimentaţi în domeniul aerospaţial”, care „se consacră dezvoltării zborurilor spaţiale ca mijloc de transport comercial”.

Surse: Mediafax, AFPChina Daily