Prima pagină D:News

Un bărbat experimentat este considerat irezistibil. Concluzia unui studiu

Roxana Ruscior 06.24.2014 | ● Vizualizări: 269
Un bărbat experimentat este considerat irezistibil. Concluzia unui studiu     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Bărbaţii care au avut mai multe partenere sunt consideraţi mai atrăgători, potrivit unui studiu realizat de Ryan Anderson, de la Universitatea James Cook.

Totuşi, femeile ţin cont şi de numărul relaţiilor anterioare, bărbaţii care au avut mai mult de 5 iubite în decursul a 4 ani fiind deja consideraţi mai puţin interesanţi.


Potrivit acestui studiu, femeile sunt influenţate de alegerea anterioară a altor femei, atunci când trebuie să decidă ce bărbat este irezistibil.

Fenomenul a fost observat la animale, dar până acum nu s-au făcut studii în acest sens şi pe oameni.Oricum, criteriile prin care femeile îşi aleg partenerii sunt încă un mister pentru cercetători.

Spre deosebite de bărbaţi, ele sunt mai puţin interesate de înfăţişare, tind să pună accent pe calităţile care îl recomandă pe partener drept un potenţial tată de încredere.

Astfel, cei care au avut relaţii în trecut sunt consideraţi mai interesanţi şi mai doriţi decât cei care nu au experienţă.

În cadrul studiului, 123 de studente au fost rugate să dea note mai multor bărbaţi, ţinând cont de relaţiile anterioare ale acestora.

Cei mai apreciaţi bărbaţi avuseseră 2 sau 3 partenere în ultimii ani, în timp ce aceia care avuseseră mai mult de 5 relaţii erau consideraţi complet neatrăgători.

Probabil că numărul mare de partenere sugerează că acel bărbat este neserios şi incapabil să aibă o relaţie serioasă.

Interesant este că tendinţa de a considera un bărbat experimentat mai atrăgător apare în special la femeile mai tinere.

Sursa: ABC Science

 

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI