Prima pagină D:News

Ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi eficient în zilele caniculare? Sfatul la care nu vă aşteptaţi

Roxana Ruscior 07.07.2014 | ● Vizualizări: 137
Ce trebuie să faceţi ca să vă răcoriţi eficient în zilele caniculare? Sfatul unui expert     (Foto: Shutterstock) + zoom
Galerie foto (1)

Dacă vă gândiţi că în zilele caniculare trebuie să vă răcoriţi cu băuturi cât mai reci, ei bine vă înşelaţi. În aceste zile corpul vostru are nevoie de băuturi fierbinţi, explică un specialist în cardiologie.

Anthony Bain, doctorand la Centre for Heart, Lung and Vascular Health din cadrul Universităţii British Columbia, spune că o cafea sau un ceai fierbinte sunt băuturile indicate în zilele foarte călduroase.

O băutură fiebinte va determina organismul să transpire mai abundent, iar evaporarea transpiraţiei de pe piele va duce la răcorirea corpului.

Astfel, căldura pe care o pierdem prin transpiraţie este mai multă decât cea asimilată prin consumarea băuturii calde, prin urmare ne vom răcori.

Desigur, este esenţial ca transpiraţia să se evapore de pe piele pentru a răcori corpul, de aceea trebuie purtate haine prin care pielea să respire.

Dacă această condiţie esenţială nu este îndeplinită, o băutură caldă va face mai mult rău decât bine, pentru că transpiraţia nu va mai putea răcori organismul.

Sursa: News.Mic