Home » D:News » Atenţie la fotografiile pe care le publicaţi pe Facebook! Femeile sunt considerate mai puţin competente când postează aceste imagini

Atenţie la fotografiile pe care le publicaţi pe Facebook! Femeile sunt considerate mai puţin competente când postează aceste imagini

Atenţie la fotografiile pe care le publicaţi pe Facebook! Femeile sunt considerate mai puţin competente când postează aceste imagini
Publicat: 16.07.2014
Femeile tinere care publică fotografii sexy cu ele pe reţeaua de socializare Facebook sunt considerate de "prietenele" lor virtuale mai puţin atractive din punct de vedere fizic şi social, dar şi mai puţin competente pentru a îndeplini o sarcină, arată un nou studiu al cercetătorilor americani.

Cercetătorii au ajuns la aceste rezultate cu ajutorul unui experiment în cadrul căruia au fost folosite conturi fictive de Facebook.

„Acesta este o acuzaţie clară a pozelor sexy publicate pe site-urile de socializare”, a declarat Elizabeth Daniels, profesor asistent de psihologie la Universitatea Oregon. „Există o dorinţă foarte mare a adolescentelor şi a femeilor tinere de a se înfăţişa într-o postură sexy, dar distribuirea acestor fotografii sexy în mediul online au consecinţe mai mult negative decât pozitive”, a mai spus Daniels.

Astfel, potrivit lui Daniels, fetele şi femeile tinere sunt într-o situaţie nefavorabilă când vine vorba despre fotografiile lor de pe reţeaua de socializare Facebook.

Persoanele care publică fotografii sexy riscă să primească reacţii negative din partea „prietenilor” virtuali de pe această reţea, dar femeile care încarcă pe Facebook fotografii decente pot pierde interesul şi atenţia din partea băieţilor şi a bărbaţilor.

„Trebuie să înţelegem ce acţiuni întreprind ei (tinerii, n.r.) online şi cum le afectează acestea părerea despre sine”, a mai spus aceasta.

Pentru acest studiu, la care a participat şi Eileen L Zurbriggen de la Universitatea din California, Daniels a creat două conturi fictive pe Facebook pentru o tânără în vârstă de 20 de ani, cu numele Amanda Johnson.

În ambele cazuri, Amandei îi plăceau cântăreţi precum Lady Gaga, cărţi ca „Twilight” şi filme precum „The Notebook”, adecvate pentru vârsta ei.

Singura diferenţă între cele două conturi o reprezenta fotografia principală a paginii sale personale. Fotografiile publicate aparţineau unei tinere care a acceptat ca acestea să fie folosite pentru experiement.

În fotografia sexy, „Amanda” poartă o rochie de culoare roşie scurtă şi o jartieră vizibilă. În poza decentă, acesta este îmbrăcată cu o pereche de blugi, un tricou, iar în jurul gâtului are prinsă o eşarfă, care îi acoperă pieptul.

La realizarea acestui studiu au participat 58 de adolescente, cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, şi 60 de femei tinere, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani. Acestora li s-a arondat aleatoriu unul dintre cele două conturi ale Amandei şi ele au fost puse să răspundă la o serie de întrebări privind profilul pe care l-au accesat.

Participantele au fost rugate să aprecieze atractivitatea fizică şi socială a Amandei şi să îi evalueze competenţa pe o scară de la 1 la 7, unul fiind punctul cel mai scăzut.

În toate cele trei zone analizate, contul decent a primit un scor mai mare, cele care au văzut fotografia de profil considerând că Amanda este drăguţă, ar putea fi o prietenă bună, dar este şi competentă să rezolve o problemă.

Cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în sectorul privind competenţele, fapt care sugerează că aptitudinile femeilor tinere sunt considerate mai scăzute ca urmare a fotografiilor sexy publicate, a explicat Daniels.

Studiul a fost publicat în Psychology of Popular Media Culture.

Surse: Mediafax, Oregon State

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase