Home » D:News » Google întăreşte proiectul maşinii autonome, prin aducerea în bord a fostului şef Ford Alan Mullaly

Google întăreşte proiectul maşinii autonome, prin aducerea în bord a fostului şef Ford Alan Mullaly

Google întăreşte proiectul maşinii autonome, prin aducerea în bord a fostului şef Ford Alan Mullaly
Publicat: 17.07.2014
Google, operatorul celui mai utilizat motor de căutare din lume, l-a numit în board pe fostul director general al Ford Alan Mulally, dobândind astfel experienţa unuia dintre cei mai respectaţi profesionişti din industria auto în proiectul companiei de a dezvolta o maşină autonomă.

Mulally, 68 de ani, a fost numit la 9 iulie în noul post, a informat Google, citat Bloomberg.

Fostul director Ford va primi un pachet iniţial de acţiuni Google în valoare de 1 milion de dolari, titluri în valoare de 350.000 de dolari anual, precum şi decontarea unor cheltuieli în valoare de 75.000 de dolari pe an.

Numirea în board a lui Mullaly vine la mai puţin de două luni după ce gigantul IT a prezentat prototipul unei maşini autonome, despre care General Motors a afirmat că ar putea deveni „o ameninţare serioasă” pentru industria auto.

Mulally a demisionat din funcţia de director al Ford la 1 iulie, cu şase luni mai devreme decât se anticipa, pentru a-i face loc succesorului său, Mark Fields.

Fostul director al Ford a fost luat în calcul şi pentru postul de şef al Microsoft, funcţie ocupată în cele din urmă de Satya Nadellal.

„Este o mişcare inspirată. Mullaly are mult de oferit Google. Este un inginer al inginerilor, cu o intuiţie considerabilă în privinţa inovaţiei produselor de consum. Acesta este un semnal prin care Google ne transmite că nu există limite la ceea ce vrea să facă”, a declarat Jeffrey Sonnenfeld, decan asociat la Şcoala de Management a Universităţii Yale.

Mullaly s-a alăturat Ford în 2006 de la producătorul de avioane Boeing şi este creditat cu succesul revenirii producătorului auto american, prin utilizarea la scară globală a modelelor de autovehicule ale companiei, reducerea costurilor şi dezvoltarea de maşini cu un consum mai redus.

Google a anunţat la 27 mai că intenţionează să producă cel puţin 100 de maşini autonome, pentru teste. Maşinile, cu două locuri, vor avea o viteză maximă de 25 de mile (40 de kilometri) pe oră şi vor fi lipsite de volan, frâne şi pedală de acceleraţie. Până în prezent, Google a testat tehnologia maşinilor autonome folosind autovehicule produse de companii auto, printre care Toyota.

Surse: Mediafax, Google

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase